به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ اینترپرتر در مقاله اخیر خود درباره حضور نظامی روسیه در سوریه نوشت: بزرگترین موفقیت مسکو درباره بحران داخلی سوریه، حمله به مواضع داعش، تسلط بر شهر حمص و بازپسگیری تعدادی منطقه استراتژیک از دست تروریستها نبود؛ بلکه پیروزی واقعی روسیه زمانی به دست آمد که آمریکا و متحدان عرب این کشور مانند عربستان و قطر پذیرفتند ایران نیز بر سر میز مذاکرات صلح سوریه بنشیند. اذعان این کشورها به نقش کلیدی و راهبردی ایران برای خاتمه دادن به حدود 5 سال جنگ داخلی در سوریه، از هر موفقیت دیگری برای مسکو ارزشمندتر بود.
ترکیه، عربستان و قطر زمانی نه چندان دور تصور میکردند اگر سوریه را از مدار ایران خارج کنند، میتوانند زمینه سرنگونی دولت "بشار اسد،" رئیس جمهور این کشور، را فراهم کنند و سپس به سادگی تروریستهای داعش را شکست دهند. گذشت زمان به این کشورها نشان داد اوضاع آنطور که تصور میکنند پیش نمیرود و باید ایران را در حل این بحران مشارکت داد.
نشریه استرالیایی در ادامه مدعی شد: آنچه نیروهای نظامی روسیه و نیروهای شیعه تحت حمایت ایران را در سوریه کنار یکدیگر حفظ کرده است، هدف مشترک آنها در به پیروزی رساندن دمشق در مسیر رسیدن به صلح است. حامیان سوریه میدانند دمشق قدرت کافی برای تولید نیروهای مبارز و جنگجو ندارد تا سراسر قلمرو این کشور را تحت تسلط خود قرار دهند، البته نه مسکو و نه تهران، هیچکدام مایل نیستند این کار را برای دمشق انجام دهند. روسیه فقط به اندازهای نیروی نظامی به سوریه اعزام میکند که از پایگاههای هوایی و تعداد اندک نیروهای پیاده نظام خود در این کشور محافظت کند. اگر اخبار منتشر شده صحت داشته و ایران 2 هزار نیرو در سوریه مستقر کرده باشد، باز هم رقم چندان زیادی برای تغییر دادن روند جنگ در این کشور نخواهد بود. وظیفه اصلی این نیروها حفاظت از دولت مرکزی و حفظ مناطق تحت تسلط ارتش سوریه است. برای روسیه هم تفاوتی ندارد به کدام گروه معارض حمله میکند زیرا همگی مخالف اهداف منطقهای مسکو به حساب میآیند و دشمن بشار اسد هستند.
درحالیکه تعدادی از کشورهای منطقهای تسلیحات نظامی به گروههای تروریستی میرسانند، روسیه احتمال در اختیار داشتن موشکهای سطح به هوا را بوسیله داعش دور از ذهن میداند. برخی مدعی شدند هواپیمای مسافربری روسیه از سوی تروریستهای داعش سرنگون شده است و برای این منظور از موشکهای سطح به هوا استفاده کردهاند. مسکو این احتمال را رد کرد و اطمینان داد تروریستها به این نوع موشکها دسترسی ندارند.
اینترپرتر در ادامه ادعایش نوشت: تلفات نیروهای نظامی ایران در سوریه رو به افزایش است. نزدیک شدن نیروهای نظامی تحت حمایت ایران به جبهه خط مقدم نبرد علیه داعش، بیانگر تمایل این کشور برای ایفای نقشی تاثیرگذار در مذاکرات صلح سوریه است. جامعه جهانی بیش از این نمیتواند ایران را از راه حل بحران سوریه دور نگه دارد. تهران همیشه حضوری فعال در سوریه داشته است؛ دخالت نظامی روسیه در بحران سوریه و پذیرفتن منافع منطقهای ایران در این کشور، هر دو در یک راستا، یکدیگر را قدرتمندتر میکنند.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.