به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، انوشیروان محسنی بندپی در همایش «کارگاه تخصصی محیط دوستدار سالمند» عنوان کرد: وقتی امید به زندگی در کشور افزایش یابد جمعیت سالمند نیز افزایش خواهد یافت؛ در حال حاضر شش میلیون و 200 هزار نفر جمعیت سالمند کشور را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: نباید گمان کنیم دوره سالمندی دوره خلوت نشینی و گوشه گیری است بلکه باید فعالیتهای سالمند در این دوره در عرصههای مختلف ادامه یابد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: باید از تجربیات و اندیشه سالمندان استفاده کنیم و در این بین در برنامه ششم توسعه باید شاخصهای سالمندی در کشور تدوین شود تا بتوان برای این گروه با برنامهریزیهای مدون تصمیم گیری کنیم.
بندپی همچنین عنوان کرد: در گذشته 70 درصد از جمعیت روستایی بودند اما اکنون رشد شهرنشینی به 72 درصد رسیده است و این مسئله خود پیامدهایی را به دنبال داشته است؛ هدف تشکیل کارگاه محیط دوستدار سالمند این است که بتوانیم یک جامعه دوستدار سالمند را ایجاد و در راستای آن مشکلات سالمندان را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: باید همگی سالمندان تحت پوشش برنامههای سلامت قرار بگیرند و همانطور که برای کودکان برنامههایی چون نظام یکپارچه رشد و تکامل را در نظر میگیریم باید برای سالمندان نیز برنامههای مشخص داشته باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه ضمن تاکید بر آنکه نگاه کشور به سالمندی باید همه جانبه و کلان باشد اظهار کرد: باید با دید همه جانبه و کلان با این قشر بزرگ اجتماعی خود برخورد کنیم تا بتوان از قابلیتهای این افراد نهایت استفاده را به عمل آورد.
بندپی در ادامه ضمن تاکید بر آنکه باید نگاه ترحمی را از سالمندان دور کنیم، در ارتباط با خدمات حمل و نقل عمومی سالمندان اظهار کرد: در حال حاضر در کشور حمل و نقل استاندارد برای سالمندان وجود ندارد و باید با توجه به آنکه حمل و نقلهای طولانی برای سالمندان خسته کننده است حمل و نقل عمومی استاندارد را برای سالمندان ایجاد کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: سالمندان باید حرمت و کرامتشان حفظ شود و در مشارکتهای اجتماعی و مدنی مشارکت فعال داشته باشند.
منبع: ایسنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/