به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: آخرین بازنگریهای اوباما در خصوص مسئله سوریه، بیم و واهمههایی برای وی و آمریکا به همراه دارد. بیم از آنکه ایران و روسیه پیروز جنگ استراتژیک در سوریه و عراق شوند و میراث اوباما برای خاورمیانه هرج و مرج و جنگ باشد.
مقامات آمریکا هفته گذشته در کنگره اعلام کردند کاخ سفید گزینههای نظامی مختلفی برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در نظر دارد. از جمله استقرار موقت تعداد محدودی از نیروهای ویژه در سوریه، حمله بالگردها به عراق و استفاده از فناوری تعیین دقیق اهداف در حملات هوایی ائتلاف. «اشتون کارتر،» وزیر دفاع آمریکا، نیز اعلام کرد برنامه جدید واشینگتن برای مبارزه با داعش، دوهدف اصلی دارد: «رقه،» پایگاه مرکزی داعش و «رمادی،» مرکز استان «انبار» عراق که در ماه مه (31 روز منتهی به 10 خرداد) به دست داعش افتاد. علیرغم اعتراضات ترکیه، همکاری با شبهنظامیان کرد سوریه از گزینههای دیگر آمریکا است. این نیروها موفق شدند داعش را از مناطق مرزی شمال سوریه بیرون برانند.
در ادامه این گزارش آمده است: تجدید نظر اوباما در مسئله سوریه به معنای زیرپا گذاشتن وعده پیشین وی مبنی بر اجتناب از بکارگیری نیروهای زمینی در این جنگ نیست؛ اگرچه برخی از گزارشها خلاف این موضوع را نشان میدهد. همانگونه که اوباما خروج نیروهای نظامی خود را از افغانستان تا زمان نامحدودی به تعویق انداخت، تجدید نظر اخیر وی نیز رنگ و بوی یأس و ناامیدی دارد. این مسئله بار دیگر یادآوری میکند چگونه سیاستهای اوباما در پایان دادن به درگیریهای نظامی نیروهای آمریکا در خاورمیانه، سبب شده است موقعیت سیاسی این کشور در منطقه تضعیف شود.
نویسنده ادامه میدهد: درحال حاضر مجلس عراق با حمایت ایران از «حیدر العبادی،» نخستوزیر این کشور، خواسته است به روسیه اجازه دهد حملات هوایی خود علیه داعش را از سوریه به عراق گسترش دهد. هرچند بعید به نظر میرسد «پوتین» بخواهد جای آمریکا را در عراق تصاحب کند؛ اما حمایت وی از اسد در مقابل غرب نشان میدهد مقامات روسی مبارزه گستردهای برای نفوذ در خاورمیانه آغاز کرده اند.
مخمصهای که اوباما در آن گیر افتاده است به خوبی نشان میدهد چرا آمریکا علاقمند است در امتداد چارچوب ارائه شده از سوی روسیه برای انتقال قدرت در سوریه، عمل کند. کارشناسان میگویند کاخسفید آماده است هر گزینهای را امتحان کند.
در پایان نویسنده اینگونه نتیجه میگیرد: اگرچه حضور ایران در مذاکرات وین – که روز جمعه برگزار میشود –مورد استقبال بسیاری از کشورها واقع شده است، این موضوع در حقیقت سبب تضعیف آمریکا در منطقه خواهد شد. بسیاری از منتقدان بر این باورند که اوباما از بیم ماندن در «باتلاق خاورمیانه،» به ایران و روسیه اجازه داده است در این منطقه عرضاندام کنند.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.