مدت هاست که مسکن در رکود است و آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که خرید و فروش مسکن به حداقل رسیده است. اغلب با شروع فصل پاییز، نقل و انتقالات در بازار مسکن به کمترین میزان خود می رسد و مشاوران املاک با تایید این موضوع، بهترین فصل خرید را فصل پاییز می دانند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدت هاست که مسکن در رکود است و آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که خرید و فروش مسکن به حداقل رسیده است. اغلب با شروع فصل پاییز، نقل و انتقالات در بازار مسکن به کمترین میزان خود می رسد و مشاوران املاک با تایید این موضوع، بهترین فصل خرید را فصل پاییز می دانند.

این روزها فضای غیرقابل پیش بینی در بازار مسکن حاکم شده، طوری که برخی می گویند رکود ادامه دارد و برای خرید و فروش عجله نکنید و اما برخی دیگر به کسانی که قصد خرید خانه دارند، هشدار می دهند که زودتر ملک موردنظرتان را انتخاب کرده و برای خرید آن اقدام کنید.
 
وام های کلان و اقساط سرسام آور دردی از اقشار ضعیف جامعه درمان نمی کند
 
مهم ترین اقدامی که در این سال ها عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی انجام داده، افزایش وام مسکن بوده است. ابتدا آخوندی وام 18 میلیون تومانی را تا 35 میلیون تومان افزایش داد و پس از آن وام 60 میلیون تومانی و 80 میلیون تومانی را پیشنهاد داده که مورد موافقت هم قرار گرفت. حال این روزها سخن از وام‌های 100 و 110 میلیون تومانی به میان آمده است. درست از زمانی که زمزمه افزایش وام مسکن به راه افتاد، جو روانی بازار تغییر کرده است.

نکته ای که در این میان وجود دارد این است که تاکنون با افزایش وام، مسکن از رکود خارج نشده و اگر قرار بود افزایش وام مسکن مشکل را حل کند، در این دو سال بازار مسکن رونق گرفته بود. همچنین به عقیده کارشناسان وام های کلان و اقساط سرسام آور مناسب افراد خاص بوده و قطعا اقشار متوسط جامعه توانایی بازپرداخت چنین وام هایی را ندارند.  
 
سیاست تحریک تقاضایی که دولت اجرایی می کند، تورم زاست
 
به منظور بررسی اوضاع این روزهای بازار مسکن با فرهاد بیضایی، مدیر مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت به گفتگو نشسته ایم که در ادامه می خوانید:  

فرهاد بیضایی با تاکید بر این موضوع که سیاست تحریک تقاضایی که دولت اجرایی می کند، تورم زاست، به خبرنگار فردا می گوید: اصرار دولت در مبنای این سیاست تحریک تقاضا باعث جو روانی می شود. دلالان مسکن به وبی شرایط سیاست های دولت را درک می کنند و می دانند که دولت به دنبال افزایش قیمت است.

وی با اشاره به کاهش آمار پروانه های ساختمانی، اظهار می کند: آمار پروانه های ساختمانی از 770 هزار واحد در سال 92 به 360 هزار واحد رسیده و این شرایط باعث می شود که آمار تولید پایین آمده و در سال های آینده اثرات منفی آن طی دو سال آینده دامن بازار مسکن را می‌گیرد. از سوی دیگر افزایش وام خرید مسکن موجب می شود که عرضه مناسب در بازار وجود نداشته باشد و در نتیجه شرایط تورمی به بار خواهد آمد.

بیضایی تصریح می کند: آمار بعدی که بسیار پر اهمیت است و حساسیت دارد، نقدینگی است که در این چند وقت اخیر تولید شده و به مرز 900 هزار میلیارد تومان می رسد.

این استاد دانشگاه می افزاید: متاسفانه دولت در حوزه مسکن، شرایطی را برنامه ریزی کرده که تورم به وجود آید. بهتر است سیاست دولت بخش مسکن را به سمت رونق غیرتورمی هدایت کند نه به سمت هدایت تورمی! باید به دولت هشدار جدی داده شود.

فرهاد بیضایی تاکید می کند: خرید اوراق برای وام مسکن اثرات تورمی را به بار می آورد. بهتر است وام مسکن را مبتنی بر سپرده گذاری و و پس انداز باشد، زیرا که رسیدن به وام مسکن از طریق اوراق اثرات تورمی را تشدید می کند. اگر وام‌های لحظه‌ای و بدون پس‌انداز به متقاضی داده شود منجر به تورم خواهد شد و این تقویت تقاضا ممکن است قیمت‌ها را افزایش دهد.  

وی اظهار می دارد: یکی از انگیزه های بانک مسکن برای افزایش وام، خرید اوراق است؛ گفته می شود که سود وام مسکن 16 درصد است اما در واقعیت این وام، 24 درصد سوددهی دارد، زیرا که بانک مسکن از طریق اوراق سود خود را افزایش می دهد.

بیضایی در مورد سیاست های کشورهای دیگر در حوزه مسکن می گوید: در تمام دنیا ابتدا در بخش مسکن طرف عرضه تقویت می شود و در هیچ کجای دنیا در کشوری مثل ما که محور تولید مسکن آن برپایه بسازبفروشی است و با انبوه سازی تولید مسکن صورت نمی گیرد از این شیوه تامین مالی مسکن بهره گرفته نمی شود.
 

منبع: فردا

برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.

انتهای پیام/
برچسب ها: مسکن ، اقتصاد ، تورم ، رکود ، وام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.