مصرف ماهی و آبزیان با داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع خاصی به نام «امگا ـ 3»، در پایین آوردن چربی های نامطلوب خون مانند کلسترول تام و تری گلیسرید تأثیر مهمی دارند

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ ماهي داراي ارزش تغذيه اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي داراست در حفظ تعادل فشار خون و نگهداری آن در حد مناسب مؤثر است.

چاقی، یکی از اختلالاتی است که بسیاری از افراد به آن مبتلا بوده و به علت عوارض ناگواری که در پی دارد سلامت جامعه را دچار مخاطره می کند. ماهی به علت داشتن ترکیبات خاص، موجب تحریک اکسیداسیون (سوختن) چربی در بدن و در نتیجه کاهش توده چربی بدن می شود بنابراین مصرف مداوم آن در برنامه غذایی هفتگی به کاهش و نگهداری وزن در حد متعادل کمک می کند. ماهی در بینایی مؤثر است و موجب افزایش قدرت بینایی می شود و این موضوع بخصوص برای بهبود بینایی افراد سالمند که دچار ضعف بینایی هستند اهمیت بسزایی دارد. تأثیر دیگری که مصرف ماهی در سلامت انسان دارد این است که در پیشگیری از عفونت مؤثر است؛ به این ترتیب که با افزایش قدرت دفاعی بدن، انسان را در مقابل عفونت ها مصون نگاه می دارد.

مصرف ماهی و آبزیان برای خانم های باردار و شیرده نه تنها مفید بلکه ضروری است، زیرا این ماده غذایی در رشد مغز و تکامل عصبی جنین و کودک شیرخوار مؤثر است. همچنین در تنظیم طول مدت بارداری تأثیر دارد و چنانچه خانم های باردار در رژیم غذایی خود، مقدار کافی ماهی مصرف کنند موجب تعادل طول مدت بارداری آنها خواهد شد.اثر مهم دیگری که ماهی و آبزیان درسلامت جنین دارند این است که وزن جنین را به حالت متعادل نگاه داشته و در نتیجه موجب تعادل وزن نوزاد به هنگام تولد خواهند شد.

ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم آسان است. ماهی در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش مهمی دارد زیرا درصد زیادی از چربی های ماهی از نوع اشباع نشده بوده و میزان کلسترول گوشت ماهی پایین است. چربی «امگا ـ 3» موجود در گوشت ماهی باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون می شود.

گوشت ماهی و سایر آبزیان سرشار از ویتامین های مختلفی چون گروه A، B، D، K و E است. مواد معدنی موجود در گوشت ماهی نظیر فسفر، کلسیم، آهن، سلنیوم، منیزیوم، فلوئور، ید و سایر ریزمغذی ها می باشند که همگی اثر مهمی در سلامتی انسان دارند.

تحقیقات نشان می دهد مصرف ماهی سبب رشد بهتر، هوش بیشتر، سلامت و طول عمر شده و از بیماری گواتر، پوسیدگی دندان و بیماری های قلبی ـ عروقی جلوگیری می کند. گوشت ماهی دارای کلیه اسیدهای آمینه لازم و ضروری برای بدن مانند لیزین، آرژنین و ... است. مطالعات امروزه ثابت کرده است که مصرف ماهی اثرات معجزه آسایی در درمان بسیاری از امراض مثل پرفشاری، روماتیسم، ذات الریه، سردردهای میگرنی، بیماری های کلیوی و آسم دارد.

بنابراین مصرف دوبار در هفته ماهی به عنوان وعده غذایی اصلی توصیه شده است لازم بذکر است کباب کردن ماهی بهترین شکل طبخ آن می باشد .

مدیر شیلات استان با اشاره به اینکه علیرغم برگزاری 7 دوره نمایشگاه سراسری عرضه محصولات شیلاتی ؛ برگزاری انواع کلاسهای طبخ آبزیان در اقصی نقاط استان و چاپ وتهیه انواع بروشورها و بسته های آموزشی 4/6 کیلوگرم بوده میزان سرانه مصرف ماهی در استان تاکنون نسبت به متوسط سرانه مصرف کشورکه حدود 9 کیلوگرم می باشد پائین تر است

بورانی افزود : برای تشویق شهروندان زنجانی ضرورت برنامه ریزی برای تداوم برگزاری برنامه های آموزشی وجود دارد .



انتهای پیام/ی

برچسب ها: مزایایی ، مصرف ، ماهی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.