اسامی شعرای سرشناسی همچون «شین اوبراین» و «کلودیا رنکین» به عنوان نامزدهای نهایی جایزه معتبر شعر «تی.اس الیوت» اعلام شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درست یک هفته پس از اعطای جایزه مهم «بوکر» به «مارلون جیمز»، نویسنده جامائیکایی شاعر هم‌وطن او که پیش از این جایزه شعر «فوروارد» را از آن خود کرده، به فهرست نهایی جایزه «تی.اس الیوت» راه پیدا کرد.

رنکین با مجموعه شعر «شهروند: غزل آمریکایی» که به مسائل مربوط به نژادپرستی می‌پردازد، در این رقابت ادبی شرکت کرده است. رنکین پیش‌تر با همین کتاب جایزه حلقه منتقدین ملی کتاب آمریکا را از آن خود کرده است. این شاعر متولد جامائیکا، اکنون در کالیفرنیا زندگی می‌کند.

او یکی از 10 شاعری است که برای کسب جایزه 20 هزار پوندی «الیوت» نامزد شده است. امسال ناشران، 142 کتاب شعر را برای شرکت در این رقابت ارائه کردند.

شین اوبراین از دیگر نام‌های آشنای این فهرست است که با مجموعه شعر «کتابداران زیبا» به فهرست نهایی راه پیدا کرده است. «چهل غزل» نام کتاب «دن پترسون» است و «لز موری» استرالیایی با مجموعه شعر «در انتظار گذشته» در این رقابت شرکت کرده است.

«سارا هویی» نویسنده انگلیسی چینی با کتاب «حلقه یشم» از دیگر رقبای رنکین برای کسب این جایزه معتبر ادبی است.

به گزارش گاردین‌، «مارک دوتی» با کتاب «کوچه عمیق»‌، «تریسی هرد» با کتاب «نه در این جهان» و «سلیما هیل» با کتاب «یولند» از دیگر نام‌هایی هستند که در این فهرست آمده است.

«زیبا / زیبا» نام کتابی است که «ربکا پری» در این رقابت شرکت داده است. آخرین شاعر راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه «تی.اس الیوت» هم «تیم لیاردت» است که مجموعه شعر «جهان پیش از برف» را به چاپ رسانده است.

برنده نهایی جایزه «تی.اس الیوت» روز یازدهم ژانویه معرفی می‌شود و چکی به مبلغ 20 هزار پوند را از آن خود خواهد کرد.

جایزه ادبی «الیوت» برای بزرگداشت نام «توماس استرنز الیوت» شاعر، نمایش‌نامه‌نویس و منتقد ادبی برنده‌ نوبل ادبیات نام‌گذاری شده است. او در سال 1888 در ایالت میسوری آمریکا به دنیا آمد. الیوت در مجموع هفت نمایش‌نامه، 17 اثر غیرداستانی و 10 کتاب شعر نوشت. او از کسانی چون «هومر»، «دانته»، «شکسپیر» و «جوزف کنراد» الهام گرفت و خود الهام‌بخش نویسندگان دیگری شد.

الیوت در دوران زندگی، جایزه‌های متعددی دریافت کرد که به نوبل ادبیات، نشان لیاقت از پادشاه جورج ششم در سال 1948، نشان افتخار دولت فرانسه در سال 1951، جایزه‌ «گوته» در سال 1955، مدال «دانته» در سال 1959، نشان شوالیه‌ ادبیات و هنر فرانسه در سال 1960 و نشان آزادی ریاست‌جمهوری در سال 1964 می‌توان اشاره کرد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار