به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی ان ان، معاون سابق وزیر امورخارجه آمریکا در امور سیاسی که درباره برجام صحبت می کرد گفت همه تحریم های مرتبط با حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر علیه ایران همچنان پابرجا خواهد بود.
وندی شرمن در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان درباره موضوعات مختلف از جمله نظر مقام معظم رهبری درباره اجرای برجام صحبت کرد.
مجری سی ان ان گفت: شما مذاکره کننده برجسته آمریکایی در مذاکرات با ایران بودید. در کنار آمریکا ، کشورهای فرانسه ، چین، روسیه و آلمان نیز حضور داشتند. این توافقنامه باعث متوقف کردن برنامه هسته ای ایران در ده تا پانزده سال آینده می شود. هیچ کس نمی داند که از امروز به بعد چه اتفاقی خواهد افتاد. آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم ایران توافقنامه هسته ای را مورد تائید قرار داد اما شروط خاصی را تعیین کرد و گفت که اگر آمریکا و دیگر کشورها تحریم های جدید را اعمال کنند، این توافقنامه نیز خاتمه می یابد.
آیا شما واقعا به ایرانی ها اعتماد دارید که این توافقنامه را اجرا کنند؟
وندی شرمن در پاسخ گفت: هیچ چیز درباره این توافقنامه به اعتماد مربوط نیست. این توافقنامه به راستی آزمایی و نظارت مربوط می شود.
در واقع ما خواهیم دید که ایران چقدر سریع می تواند آن چیزی را اجرا کند که لازم است تا آنها انجام دهد ، یعنی گام های هسته ای مشخص شده در توافقنامه را بردارد. در این صورت در چنین مقطع زمانی است که ما آماده خواهیم بود تا به همراه اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل متحد ، تحریم ها را برداریم. اما همه تحریم ها و نگرانی های ما درباره اقدامات آنان در حمایت دولتی از تروریسم و نقض حقوق بشر ، پا برجا خواهد بود پس ما مدرک خوبی در دست داریم که نشان می دهد آنها پیروی و تعبیت خواهند کرد. نخستین گام در برنامه جامع اقدام مشترک( برجام) دو ساله است که اجرا و مورد تبعیت واقع شده است. پس من امیدوارهستم . این توافقنامه به اجرای واقعی مربوط می شود . همه ما سخت کار خواهیم کرد. همکاران سابق من سخت کار خواهند کرد. اما بیش از همه این کاری است که ایرانی ها قرار است انجام دهند. امیدوارم که آنها کاری را که گفتند انجام می دهند، انجام دهند.
ولف بلیتزر مجری سرشناس شبکه تلویزیونی سی ان ان در ادامه این گفتگو ، از وندی شرمن پرسید که چرا توافقنامه هسته ای با کره شمالی فروپاشید.
وی گفت: بسیاری بر این باورند که اگر توافقنامه با کره شمالی فروپاشید پس این توافقنامه هم ممکن است از هم فروپاشد.
معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی گفت:
این توافقنامه یک توافقنامه کاملا متفاوت با توافقنامه کره شمالی است. در واقع باب گلوچین سفیر ما درباره چارچوب مورد توافق مذاکره کرده بود. من درسالهای پایانی دولت بیل کلینتون تلاش می کردم برای پایان دادن به آزمایش موشک های دور برد بالستیک مذاکره کنم تا آنها سیستم پرتاب تسلیحات هسته ای را در اختیار نداشته باشند. در دولت بیل کلینتون حتی یک اونس هم پلوتونیوم اضافه وجود نداشت که بتوان از آن برای تولید بمب اتمی استفاده کرد. آن توافقنامه چهار صفحه بود اما توافقنامه ایران بسیار بسیار تعداد صفحاتش بیشتر است. توافقنامه کره فقط به پلوتونیوم پرداخته بود اما به اورانیوم غنی شده نپرداخت؛ اما این توافقنامه به اورانیوم غنی شده هم می پردازد. این توافقنامه به نگرانی های مربوط به (مسیر) مخفی می پردازد. در واقع پروتکل الحاقی در پیمان ان پی تی پس از توافقنامه کره شمالی ایجاد شد چون ما می خواستیم اطمینان حاصل کنیم که راهی در اختیار داریم که به هر سایتی که مشکوک است برویم. اکنون در این توافقنامه پروتکل الحاقی وجود دارد. ما در توافقنامه ایران درباره دسترسی توافق داریم تا اطمینان حاصل کنیم که آژانس بین المللی انرژی اتمی که این توافقنامه را راستی آزمایی خواهد کرد بتواند به هر سایتی که می خواهد برود .
مجری گفت: امیدواریم که این توافقنامه نتیجه بهتری از توافقنامه کره شمالی داشته باشد.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.