محققان دانشگاه تربیت مدرس زیست حسگری آزمایشگاهی تولید کرده‌اند که پروتئین مربوط به بروز سرطان خون را به آسانی شناسایی می‌کند.

طاهره توحیدی مقدم عضو هیأت علم دانشگاه تربیت مدرس  در گفتگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هدف از پژوهش ساخت زیست حسگری از جنس نانومیله‌های طلا برای تشخیص زودهنگام سرطان خون است.

وی ادامه داد: وجود پروتئین لیزوزیوم با غلظتی خاص در خون، ادرار و بزاق دهان انسان هشدار بیماری جدی را می‌دهد که آن را می‌توان با این زیست‌حسگر شناسایی کرد. در این طرح حضور لیزوزیوم با چشم قابل تشخیص است.

وی در خصوص راه های دیگر تشخیص گفت: راه های تشخیص متداول اغلب وقت گیر و هزینه بر است اما این روش از پیچیدگی کمتری برخوردار است و در هزینه صرفه جویی می‌شود. علاوه بر این زیست‌حسگر ما قابل دسترس است و عملکردی سریع دارد.

توحیدی مقدم تصریح کرد: در این پروژه پروتئین لیزوزیوم به عنوان زیست‌مولکول انتخاب شده است و چون ترشح بیش از حد مجاز آن می‌تواند اختلال در کلیه و احتمال بروز سرطان خون را نشان دهد، از این زیست‌حسگر می‌توان برای تشخیص سرطان خون استفاده کرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار