محققان دانشگاه کرمانشاه خبر دادند

طراحی و ساخت زیست حسگرهای گرافنی

پژوهشگران دانشگاه رازی کرمانشاه با همکاری محققان آرژانتینی، موفق به ساخت نوعی حسگر زیستی با استفاده از صفحات گرافن شدند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران دانشگاه رازی کرمانشاه با همکاری محققان آرژانتینی، موفق به ساخت نوعی حسگر زیستی با استفاده از صفحات گرافن شدند.

محققان می‌گویند حساسیت بالا، گزینش پذیری و قابلیت استفاده‌ی مکرر از ویژگی‌های بارز این حسگر است. ساخت و بررسی این حسگر در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است.

پرگابالین (pregabalin) با نام تجاری لیریکا (Lyrica) یک داروی ضد صرع و ضد تشنج است که برای کنترل تشنج و درمان فیبرومیالژیا(درد و خشکی عضلانی) به کار می‌رود. این دارو برای درد آسیب عصبی ناشی از دیابت و یا آسیب نخاعی نیز استفاده می‌شود. معمولاً برای اندازه‌گیری این دارو از روش‌های کروماتوگرافی استفاده می‌شود که بسیار پر هزینه است. از این‌رو ارائه‌ی روش‌های جدید با هزینه‌ی کمتر دارای اهمیت به سزایی است. 
 
علیرضا جلالوند گفت: این کار با هدف ساخت یک حسگر زیستی با استفاده از گرافن و پروتئین آلبومین گاوی بر اساس محاسبات تئوری صورت گرفته است.

مطالعات انجام شده منجر به ایجاد روشی بسیار مناسب برای اندازه‌گیری داروی پرگابالین در ماتریس‌های پیچیده همانند پلاسمای خون شده است. زیست حسگر پیشنهادی از پایداری، تجدیدپذیری و حساسیت مطلوبی در اندازه‌گیری داروی مدنظر برخوردار است. استفاده از این حسگر می‌تواند به عنوان یک روش ارزان قیمت جایگزین روش‌های پرهزینه‌ای همچون کروماتوگرافی شود.
 
محققان معتقدند همانگونه که جهت ساخت حسگری با ویژگی‌های بهینه، از محاسبات تئوری نیز بهره گرفته شده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.