محققان حسگري فشاری مبتنی بر گرافن تولید کرده‌اند که هزینه‌ی ساخت آن بسیار کم است و از طرفي این حسگر قادر است سیگنال‌های حرکتی بدن را در سطوح مختلف فشار شناسایی کند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان چینی با استفاده از گرافن حسگری ساختند که می‌تواند حرکات بدن را رصد کند و دقت این حسگر نسب به نمونه‌های قبلی بسیار بالاتر است.

گرافن تک لایه خواص الکترونیکی و مکانیکی ویژه‌ای دارد که می‌توان از آن در حوزه‌های مخلتف استفاده کرد. سال گذشته محققان نشان دادند که می‌توان اثر پیزورسیستیو (قابلیت تغییر مقاومت الکتریکی ماده در اثر اعمال فشار مکانیکی) موجود در گرافن را در غشاء‌های نانوالکترومکانیکی به کار گرفت و در نهایت، فشار را به الکتریسیته تبدیل کرد.

از این حسگرها را می‌توان برای تولید نمایشگرهای انعطاف‌پذیر، روبات‌ها، البسه هوشمند و پوست الکترونیکی استفاده کرد.

هونگوای ژو از محققان این پروژه گفت: ما یک حسگر فشاری مبتنی بر گرافن تولید کرده‌ایم که هزینه‌ی ساخت آن بسیار کم است. این حسگر قادر است سیگنال‌های حرکتی بدن را در سطوح مختلف فشار شناسایی کند. 

زمانی که به این حسگر فشار وارد می‌شود، ترک‌هایی با دانسیته‌ی بالا در شبکه‌ی ساختاری آن ایجاد شده که موجب اختلال در جریان عبوری از آن می‌شود. با این کار می‌توان مقاومت حسگر را کم یا زیاد کرد.

این گروه تحقیقاتی از روش CVD برای رشد گرافن روی مس استفاده کردند. سپس زیرلایه‌ی مس را شسته می‌شود و در نهایت گرافن باقی می‌ماند. گرافن تولید شده به نوار پلیمری PDMS منتقل می‌شود. این ساختار ایجاد شده‌ی انعطاف‌پذیر، زیست‌سازگار بوده و شکل آن قابل کنترل است. برای اتمام فرآیند ساخت حسگر باید سیم‌های نقره‌ای به گرافن متصل شود.

ژو افزود: حسگر فشاری که ما ساختیم به راحتی می‌تواند حرکات بدن را در سطوح مختلف را شناسایی کند. نتایج نشان داده‌اند که فاکتور پاسخ‌دهی این حسگر در فشار‌های 2 تا 6 درصد تقریبا 103 و در فشارهای بالاتر از 7 درصد 106 است.



انتهای پیام/
برچسب ها: حسگر ، گرافن ، سیگنال ، فناوری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار