به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سالهای اخیر نسبت زنان شاغل به مردان در فعالیتهای اقتصادی بیشتر شده و این بیانگر حضور فعال زنان در عرصههای اقتصادی است.
نیروی انسانی یکی از عوامل مؤثر در توسعه و رونق جوامع است، زنان به عنوان نیمی از کل جمعیت جهان سهم قابل توجهی را در توسعه کشور دارند.
حضور فعال زنان در عرصههای اقتصادی امری مهم در سنجش میزان توسعه یافتگی یک کشور و میزان اهمیت زنان در آن کشور است.
نقش زنان در توسعه مستقیماً به اهداف توسعه اجتماعی و اقتصادی بستگی داشته و موجب تحول جوامع انسانی میشود.
با وجود اینکه نیمی از نیروی فعال جامعه را زنان تشکیل میدهند و دو سوم ساعات کاری توسط زنان صورت میگیرد اما از درآمد پایینتری نسبت به مردان برخوردارند و اگرچه فعالیت بیشتری در خارج از منزل و برای تأمین مخارج خود و خانواده دارند اما از درآمد مناسب و کافی بهرهمند نیستند و دچار نابرابری میشوند.
اغلب سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی به دلیل اینکه حقوق و دستمزد زنان نسبت به آقایان پایینتر است به استخدام هرچه بیشتر خانمها مبادرت می ورزند.
در برخی جوامع به دلایلی از قبیل موانع توسعهای و برخی ارزشها و باورهای غلط حاکم در جامعه نسبت به اشتغال زنان در عرصههای اقتصادی و اجتماعی منجر به بروز برخی مشکلات بر سر راه فعالیتهای آنها میشود حال در این بین جامعه نقش بسزایی را در اشتغال زنان ایفا میکند.
معمولاً باورهای غلط اجتماعی که در بین اقشار مختلف جامعه نسبت به کار زنان وجود دارد موجب میشود تا اغلب زنانی که حتی از تحصیلات دانشگاهی هم برخوردارند در خانه مانده و خانهداری کنند.
همین عامل باعث میشود تا بخشی از پتانسیل مفیدی که توسط زنان برای توسعه اقتصادی جامعه در نظر گرفته میشود نهفته مانده و چرخه اقتصادی و اجتماعی از آن بیبهره بماند.
حال باید مسئولان و نهادهای ذیربط در امور بانوان با برنامهریزیهای صحیح و ایجاد فضاهای مناسب برای اشتغال زنان و فرهنگسازی اقدامات لازم را در این راستا انجام دهند.
انتهای پیام/