به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان؛ معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه تمدن جیرفت کهنترین تمدن در جهان محسوب میشود،گفت: قدیمیهای جیرفت قبل از اینکه محوطههای باستانی شهر جیرفت کشف شوند معتقد بودند که شهری به نام دقیانوس در نزدیکی شهر وجود دارد که در زیر خاک مدفون شده است.
وی افزود: پس از سیل ویرانگر سال 1371 در جیرفت، پرده از اسرار تمدنی کهن برداشت که نظر بسیاری از کارشناسان و تاریخدانان جهان را به خود جلب کرد.
جهانشاهی با اعلام اینکه پس از سیل مردم ر از زیر خاک اشیاء تاریخی را یافتند، خاطرنشان کرد: حفاریهای غیر مجاز زیادی در منطقه بالا گرفت تا جایی که دشت تاریخی مطوط آباد در حاشیه هلیل رود مملو از سوراخهای ناشی از این حفاری ها شد و بسیاری از اشیای تاریخی توسط سود جویان به یغما رفت.
وی تصریح کرد: پس از آن تپه های کنار صندل در جیرفت کشف شد که قدمتی شگفت انگیز داشت، به طوریکه قدیم ترین لوح گلی خطی در این منطقه کشف شد اما به دلیل عدم توانایی دانشمندان در بازخوانی خطوط همچنان در انتظار رمز گشایی است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان کرمان یادآور شد: محدوده باستانی جیرفت تحت حفاظت میراث فرهنگی قرار گرفته است وهرساله گردشگران زیادی دارد.
انتهای پیام/ش