به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، سید موسی خادمی در شورای مسکن کهگیلویه وبویراحمد افزود: از تمامی راهکارهای قانونی و اختیارات دولت ،مدیرت اجرایی استان و با همکاری دستگاه قضایی برای احقاق حق متقاضیان این تعداد مسکن مهر که بیشتر آنان نیز خانواده های فقیر و کم بضاعت هستند استفاده خواهیم کرد.
وی بیان کرد: اداره کل راه و شهرسازی موظف است با همکاری سایر دستگاه های نظارتی و با اهرم های مختلف قانونی در اسرع وقت و کمتر از یک ماه نسبت به تعیین تکلیف پیمانکاران متخلف در این پروژه مسکن مهر اقدام کند.
وی با بیان اینکه اجازه نخواهیم داد عده ای سودجو با بی مسوولیتی حق مردم و دولت را تضییع و به اعتبار و جایگاه سایر پیمانکاران خدشه وارد کنند، افزود: یکی از مشکلات و دغدغه های جدی دولت در همه استان ها نیز وضعیت مسکن مهر است.
خادمی همچنین نسبت به وضعیت واحدهای مسکن در برخی شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت در استان و اجرای برخی طرح های ویژه در این راستا خواستار همکاری و تعامل بیش از پیش بانک های عامل استان برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان شد.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات برای یک هزار و 800 واحد مسکن روستایی در مناطق مختلف استان و تعهد بانک ها در این زمینه ، گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بانک های عامل با هماهنگی و تعامل نسبت به پرداخت تسهیلات این تعداد واحد تا اواخر سال جاری اقدام کنند.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست گفت: در حالی که بخش عمده ای از وقت جلسه شورای مسکن در استان به حوزه مسکن مهر اختصاص دارد اما تاکنون تغییرات اساسی در راستای حل مشکل ان در استان صورت نگرفته است.
پژمان نیک اقبالی افزود: رها شدن بیش از 850واحد مسکن مهر از سوی پیمانکاران، نبود برخی زیرساخت های لازم در برخی سایت های مسکن مهر از جمله شهرک ولایت و مسکن مهر دهدشت و موضوع افزایش سهم تسهیلات متقاضیان از مبلغ 250 میلیون به 300میلیون ریال از مهمترین دغدغه های جدی در حوزه مسکن مهر این استان است.
وی با اشاره به مشکلات مربوط به ایجاد برخی زیرساخت ها از جمله نصب انشعابات آب، برق و گاز در سایت های مسکن مهر استان گفت: مقرر شد این موضوع در نشستی با حضور دستگاه های خدمات رسان، راه و شهرسازی و با نظارت حوزه معاونت عمرانی استانداری بررسی شود.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست گفت: از مجموع حدود پنج هزار و 126 واحد مسکن مهر در این استان یک هزار و 800 واحد آن تاکنون به متقاضیان تحویل داده شده است.
حسن فدایی افزود: یک هزار و 500 واحد دیگر نیز آماده تحویل به متقاضیان هستند که با اتمام برخی زیرساخت ها تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهند رسید.
وی با اشاره به 850واحد مسکن مهر رها شده و راکد مانده در سطح استان نیز گفت: حدود 20پیمانکار مسکن مهرکهگیلویه وبویراحمد بنا به دلایل مختلف از دولت گذشته تاکنون این تعداد واحد را نیمه کاره رها کرده اند.
فدایی افزود: مشکل اساسی در این راستا واگذاری قطعی این واحدها به متقاضیان و ادره کل راه و شهرسازی است که این پیمانکاران با توجه به قرارداد سه جانبه هم اکنون مدعی هستند که هیچ تعهدی در قبال ادامه کار و اتمام این واحدها ندارند.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده این پیمانکاران نیز مبلغ بیش از 40میلیارد ریال نیز از متقاضیان بابت کارهای انجام نشده در ساخت این واحد ها دریافت کرده اند.
فدایی یاداور شد: البته با پیگیری های انجام شده میزان مبلغ باقی مانده و مطالبات متقاضیان از این پیمانکاران به حدود 10 میلیارد ریال رسیده است.
وی با بیان اینکه معضل و چالش های موجود مسکن مهر کهگیلویه وبویراحمد مربوط به دولت گذشته است و رویکرد دولت یازدهم نیز سعی بر رفع موانع موجود است، گفت: قراردادهای مربوط به ساخت مسکن مهر در این استان خلاف قانون بوده است.
وی تصریح کرد: ساخت مسکن مهر در استان های مختلف یا به صورت قرارداد سه جانبه، یا تعاونی و یا خود مالکی است که تمامی قراردادها و واحدهای مربوط به خودمالکی ها بدون کمترین مشکلی به نتیجه رسیده است.
وی افزود: بیشترین مشکلات مربوط به ساخت مسکن مهر در کشور بویژه این استان مربوط به قراردادهای سه جانبه است که حتی سهل انگاری و تخلف برخی کارکنان راه و شهرسازی نیز در آن مشهود و آشکار است.
وی یکی دیگر از مشکلات مربوط به مسکن مهر این استان را سهم باقی مانده برخی متقاضیان در زمینه افزایش تسهیلات اعلام کرد و افزود: هر متقاضی باید بین 60 تا 70 میلیون ریال به بانک مسکن بابت افزایش سهم تسهیلات پرداخت کند که تاکنون این مهم نیز انجام نشده است.
انتهای پیام/ح