با آمدن محرم حال و هوایی شهر رنگ و بوی حسینی می گیرد دلها و جانها اماده جانفشانی برای نور دیده زهرا می شود
ارادتمندان آن حضرت به هر طریق می خواهند عشق و ارادتشان را نسبت به مولایشان اداکنند یکی با سیاه پوشیدن ،سینه زدن دیگری با کمک به هم نوع،کسانی هم با نذری دادن.
نذری در فرهنگ ما جای بسیار بالایی دارد و یکی از نماد بی چون و چرای ماه محرم نذری دادن است و یکی از این نذریها که در زنجان پیشکش آستان دوست می شود پخت حلوای است که به هیئت چهارده معصوم (ع) صنعت چاپ زنجان طبخ می شود و هر سال پربرکتر از سالهای پیش ادامه دارد بطوریکه به گفته حاج آقا بابایی بانی طبخ حلوا امسال به همت مردم این نذری به حدود 14 تن برسد.
طبخ این نوع حلوا که به حلوای اوماج مشهور است در زنجان رایج است و تهیه این حلوا زمان بر بوده و دقت و حوصله زیادی را می طلبد
زنان و مردان زنجانی از نخستین روز های ماه محرم اقدامات اولیه طبخ حلوای اوماج را آغاز می کنند به طور معمول خرید آرد زعفران ایرانی، گلاب کاشان و تهیه روغن محلی اقدام می کنند پخت حلوا با تهیه اوماج شروع می شود و نها یتا با تلفیق سایر مواد حلوا آماده می شود .
امسال نیز پخت حلوا از روز دوشنبه پنج محرم با تهیه اوماج شروع می شود
تمام مراحل پخت این حلوا مملو از سلام و صلوات بر امام حسین (ع) و خاندان اوست و خلق لحظه های معنوی است.
حسن فتحی مسئول روابط عمومی هیئت چهارده معصوم (ع) صنعت چاپ می گوید: این هیئتی که بیش از دو دهه به همت حاج آقابابایی مسئول هیئت راه اندازی شده و به هیئت چهارده معصوم (ع) صنعت چاپ معروف است .
این حلوا در عصر تاسوعا تفت می شود و روز عاشورا در بین عاشقان ابا عبدالله توزیع می شود.
حاج آقا فتح الله بابایی می گوید اکنون که بیش از دو دهه از پخت این حلوا می گذرد به کمک مردم مومن زنجان حجم این حلوا ا به 14 تن خواهد رسید که در نوع خود کم نظیر است.
وی افزود: در همین راستا امسال نیز مطابق سنوات گذشته مراسم باشکوه و بینظیر احسان و پخت حلوا به مناسبت عاشورای حسینی از اول محرم نسبت به پخت حلوای نذری اقدام میکند.
آنچه که در پخت این حلوا شور معنوی و عاشورایی را بیشتر می کند ذکر صلوات و فریاد یا حسین می باشد.
اما کسانی که با این رسم نیکو آشنا هستند آرزو دارند حتی شده ذرهای از این حلوای متبرک را به همراه خانواده بچشند.
هر ساله سیل مشتاقانه زیادی به جمع تهیه کنند گان این حلوا می پیوندند تا از فیو ضات معنوی آن بهره ببرند.
حاج آقا بابایی همچنین اضافه کرد:امسال این حلوا زیر نظر 300 نفر پخته می شود.
انتهای پیام/س