به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حمیدرضا بنفشه در نشست خبری که به مناسبت 24 مهرماه روز جهانی غذا برگزار شد، افزود: بدون مجوز وزارت بهداشت هیچ فرآورده ای نمی تواند وارد بازار شودو آرم سازمان غذا و دارو (سیب سلامت)، علامت پروانه ساخت و پروانه مجوز ورود به بازار می باشد.
وی، با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" نامگذاری شده است، تصریح کرد: نکته بارز در این شعار اهمیت زنجیره ایمنی غذا است.
بنفشه تاکید کرد: کلیه مراحل و فرآیندهای تهیه مواد غذایی از مزرعه تا سفره بایستی کنترل شود و در این زمینه سازمان ها و نهادهای مختلفی درگیر هستند و تعامل و مشارکت این نهادها منجر به سلامت زنجیره غذایی می شود.
وی، به طور مثال به فرآیند تهیه نان و بهترین نوع نان اشاره کرد و اظهار داشت: نمی توان گفت کدام نان بهتر است بلکه هر نانی که فرایند تخمیر آن رعایت گردد بهترین نوع نان است و فرآیند تخمیر با اضافه کردن خمیر ترش و خمیر مایه انجام می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: حساس سازی و جلب توجه جامعه به درج نشان سازمان غذا و دارو بر روی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است.
دکتر بنفشه، با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه در این راستا می توانند بسیار موثر باشند، یادآور شد: محصول سالم نتیجه انسان سالم است.
وی، در ادامه به اهمیت درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: به دلیل افزایش بیماری هایی همچون بیماری قلبی عروقی، فشار خون، افزایش وزن و ... تدابیری جهت کنترل عوامل تشدید کننده این بیماری ها اندیشیده شده است.
وی، کاهش مصرف نمک، اسیدهای چرب ترانس، چربی و کاهش قند و شکر در محصولات غذایی را از مهم ترین اولویتها عنوان کرد و افزود: اگر این عوامل با پیگیری های لازم به حد مطلوب برسد سیر صعودی افزایش بیماریهای فوق که تهدید کننده سلامت هستند، متوقف می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سازمان غذا و دارو در راستای حل این مسئله درج نشانگرهای رنگی را بر روی محصولات غذایی الزامی کرده تا افراد را در انتخاب مواد غذایی سالم تر و متناسب با وضعیت سلامت فرد کمک نماید.
وی، با اشاره به اینکه برچسب های تغذیه ای به مصرف کننده کمک می کند تا در بین محصولات و تبلیغات نام های تجاری، انتخاب سالم تر و مناسب تری را داشته باشند، افزود: رنگ سبز به معنای وجود آن ترکیب در مقادیر مناسب سلامتی در ماده غذایی، رنگ نارنجی وجود آن ترکیب در مقادیر متوسط در ماده غذایی و رنگ قرمز وجود آن ترکیب در مقادیر بالا در ماده غذایی می باشد.
انتهای پیام/ح