به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، هسته ی درونی ژرف ترین لایه زمین است.در بررسی تازه ای که جزییاتش در نشریه نیچر منتشر شده، پژوهشگران این دانشگاه پیشینه مغناطیسی سنگ های آذرین را بررسی کردند و فهمیدهاند که میان ۱ تا ۱.۵ میلیارد سال پیش، افزایشی ناگهانی در شدت میدان مغناطیسی زمین رخ داده بوده است.
این افزایش میدان مغناطیسی به احتمال بسیار نشانهای از نخستین زمانِ پدید آمدن آهن جامد در مرکز زمین، و لحظه ای در تاریخ زمین است که هسته ی جامد درونی این سیاره، برای نخستین بار آغاز به "سفت شدن" و جدا شدن از هسته ی مذاب و سرد-شونده ی بیرونی کرد. دکتر اندی بیگین،از دانشگاه لیورپول و نویسنده اصلی این پژوهش می گوید: «این یافته می تواند شناخت ما از درون زمین و تاریخ آن را دگرگون سازد.»
«تعیین زمان نخستین پدیدار شدن آهن جامد یا "جوانهزنیِ" هسته ی درونی (nucleation) بسیار بحث برانگیز است ولی برای شناسایی ویژگی ها و تاریخ درون زمین بسیار مهم بوده و پیامدهای نیرومندی برای چگونگی پیدایش میدان مغناطیسی زمین دارد.»
«این یافته ها نشان می دهند که هسته ی زمین دارد با سرعتی کمتر از آنچه می پنداشتیم سرد می شود که پیامدهایی برای کل دانش زمین و زمین شناسی دارد. این همچنین نرخ میانگینی در حدود ۱ میلیمتر در سال را برای رشد هسته ی جامد درونی نشان می دهد که بر شناخت ما از میدان مغناطیسی زمین اثر می گذارد.»
منبع: خبرانلاین
انتهای پیام /