به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازسنندج؛ موقعیت جغرافیایی قلعه قمچقای،هیبت و عظمت خاصی دارد از یک سو به درهای مشرف است که در قدیم به در شاهان شهرت داشته و تیغهای بلند و هولناک این کوه با پرتگاههای بلند، بالا رفتن از آن و رسیدن به دژ را بسیار دشوار میکند.
این قلعه قمچغای یکی از بینظیرترین دژهای باستانی و بسیار کهن کردستان است. در جهتغربی دژ، مکانی به عمق 100 متر وجود دارد که با راهی سخت به صفه غربی قلعه منتهی میشود.
سازندگان وبنیان گذاران اولیه در این قسمت از بنا به بزرگترین و دشوارترین کار، یعنی احداث دیواری به طول تقریبی 100متر و بلندی 15 تا 20 متر با استفاده از سنگهای عظیم دست زدهاند و استحکامات اصلی آن را بنا نهادهاند.
اینشیوه ساخت، رایجترین شیوه معماری دوره هزاره اول قبل از میلاد بشمار میرود. در حاشیه شمالی دژ،حفرهای به زیبایی تمام تراشیده شده است. در شمال غربی، پلکان طویلی وجود دارد که سه دوره سکونتمادها، پارتها و اشکانیان را مسلم میدارد. در عصر مغول، محراب کوچکی با چهار پلکان ساخته شده است کهدر نوع خود جالب توجه است.
احداث خانههای خشتی و آجری در حد شرقی و بر روی بناهای ساسانی یکی ازکارهای خاص مغولان است.
رودهايي كه از اطراف بنا ميگذرند، درههاي عميقي را به وجود آوردهاند كه ارتفاع برخي قسمتهاي آن بيش از 200 متر است.
تنها راه ارتباطي قلعه با خارج، گذرگاه باريكي است كه با دست ساخته شده است و يك نفر به دشواري ميتواند از آن بگذرد، از استحكام و موقعيت سوقالجيشي قلعه چنين بر ميآيد كه جنگهاي سختي در اين منطقه در ميگرفته است.
این بنا چندین بار در دوره های مختلف مرمت شده با توجه به نوع مصالح و سبک معماری به نظر می رسد که آخرین بار در زمان " ایلخانان " مرمتی کلی گردیده و در همان زمان گنبد آجری بنا احداث شده که جای سقف مخروطی سنگی سابق را گرفته است.
انتهای پیام/ی