به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازسنندج؛ سید سیوان امینی گفت: «خروس کولی سینه سیاه» با نام علمی Vanellus Spinosus ، پرنده اي زیبا با بدنی به طول تقریبی 26 سانتیمتر، با پاهاي بلند و روتنه قهوه ای شنی، سر سیاه و زیرتنه سیاه و سفید است؛ دو طرف چانه و پهلوهای گردن سفید، دم سفید با حاشیهی پهن سیاه رنگی در انتها، سطح زیرین پرهای پرواز و شکم سیاه و پوشپرهای زیر بال نیز سفید است.
وی افزود: این پرنده در حاشیه ی آبهای شور و شیرین و مناطقی با پوشش گیاهی کم به سر برده و در سواحل شنی تولید مثل می کند.
عضو تیم پرندهنگری زریبار بیان کرد: از آنجا که خروس کولی سینه سیاه به ندرت و اتفاقی در ایران دیده می شود ضروری است که اقدامات مناسب برای حفاظتش در تالاب زریبار صورت گیرد.
وی گفت: در همین روز گونه با ارزش دیگری با نام «خروس کولی دم سفید» برای اولین بار توسط تیم پرنده نگری زریبار مشاهده و ثبت شد.
امینی گفت: این پرنده 28 سانتیمتر طول دارد، سر ساده و پاهای زرد رنگ و بلندتر از خروس کولی سینه سیاه دارد، دمش در پرواز کاملا سفید دیده می شود، همچنین رو تنه خاکستری شنی، سر شنی رنگ، گردن و سینه خاکستری سربی، زیر تنه سفید خاکی و منقار سیاهی دارد.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون این پنجمین گونه با ارزش بوده که برای اولین بار در تالاب زریبار ثبت شده است.
عضو تیم پرندهنگری زریبار در پایان گفت: مشاهده این گونه پرندگان نادر و کمیاب نشانگر اهميت بالاي اكولوژيك و توانمندی زیستگاه های تالاب زریبار از نظر تغذیه و امنیت است که هرساله به تعداد پرندگان مهاجر و تركيب گونهاي در آن افزوده ميشود.
گفتنی است:تالاب زریبار واقع در شهرستان مریوان، یکی از زیستگاههای اصلی پرندگان مهاجر است و سالانه بالغ بر 100 گونه پرنده از این تالاب به عنوان زیستگاه موقت برای گذران زمستان خود استفاده می کنند.
تیم پرندهنگری زریبار از انجمن زیست محیطی سبز چیای مریوان که به صورت تخصصی در حال رصد و ثبت این پرندگان است، در طول سال و به ویژه فصل پاییز و زمستان رصد پرندگان تالاب را به شکل گروهی و در مناطق مختلف تالاب و زیستگاه های اطراف آن انجام می دهد.
انتهای پیام/س