به گفته جو راموز، استاد مرکز سرطان دانشگاه هاوایی، سرطان کلیه اغلب در مراحل آخر و زمانی که دیگر راهکارهای اندکی برای درمان این بیماری کشنده وجود دارد، تشخیص داده میشود. امید است که روش جدید بتواند به صورت بالقوه محققان را به سمت درمانهای جدید هدایت کند تا طول عمر مبتلایانی که بیماری آنها دیر تشخیص داده شده، افزایش یابد.
ترکیبات فلزی مذکور در آزمایشات اخیر، تعداد تومورها را کاهش داده و عملکرد بهتری نسبت به داروی پلاتینی تائید شده توسط سازمان غذا و دارو آمریکا موسوم به سیسپلاتین داشتند. این امر نشانگر نویدی برای توسعه بالینی بیشتر است.
این پژوهش به تاکید بر اثربخشی فزآینده و مسمومیت کاهش یافته ترکیبات ضد سرطانی حاوی دو فلز تیتانیوم و طلا پرداخته است.
به گفته محققان، برخلاف ترکیبات فلزی سابق که به از بین برندههای سلولهای سرطانی معروف بودند، این ترکیب تیتانیوم-طلا، دیانای را از بین نمیبرد بلکه با مسدود کردن گروهی از آنزیمها که از بقا و تکثیر سلولهای سرطانی پشتیبانی میکنند، باعث مرگ سلولهای سرطانی میشوند.
ماریا کونتل، استادیار دانشکده بروکلین دانشگاه شهر نیویورک اظهار کرد: ترکیب ساخته شده از طلا معروف به Auranofin برای سالهای متمادی برای درمان بیماری های روماتیسمی مورد استفاده قرار میگرفته و اخیرا در آزمایشهای بالینی برای درمان برخی از سرطانها مثل لوسمی لنفوسیتی مزمن بکار گرفته شده است.
وی افزود: این در حالیست که داروی مذکور برای درمان سرطان کلیه به خوبی عمل نمیکند. یافته مهم ما این بود که تلفیق قطعه تیتانیوم به ترکیب مشابه مبتنی بر طلا باعث افزایش فعالیت و تخصص آن نسبت به سرطان کلیه شد.
این یافتهها در مجله Chemical Science منتشر شده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام