9- مباحث فی عقائد اهل السنّة، المسمّی المُهّند علی المُفّند
نویسنده: خليل أحمد السهانفوري
زبان: العربیه
محل نشر: الأردن
ناشر:دار الفتح للدّراسات و النشر
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 160
قطع کتاب: وزیری
نوبت چاپ: 1425 هـ ق
خلاصه کتاب: این کتاب توسط شیخ خلیل احمد السهانفوری از بزرگان دیوبندیه به رشته تحریر درآمده است. این کتاب به صورت پرسش و پاسخ میباشد و نویسنده با پاسخ دادن به سوالات مختلف اعتقادی، پیروان مکتب دیوبندی را جزء اهل سنت و پیرو سنت رسول خدا(ص) معرف میکند و در مورد متعدد مثل مسئلۀ زیارت قبر پیامبر(ص) و توسل به اولیاء الهی و برگزاری مراسم جشن و سوگواری، مخالفت مکتب دیوبند را با وهابیت بیان میدارد.
10- کشف النور عن أصحاب القبور
نویسنده: عبدالغني النابلسي
زبان: العربیه
محل نشر: قاهرة
ناشر: دار الآثار الإسلامية
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 72
قطع کتاب: رقعی
نوبت چاپ: 1428 هـ ق
خلاصه کتاب: کتاب کشف النور عن اصحاب القبور توسط سید عبدالغنی النابلسی به رشته تحریر درآمده است. کتاب در مورد حیات برزخی و نحوه حیات پس از مرگ بحث کرده و با ادله نقلی اثبات میکند که اولیاء و انبیاء(ع) در برزخ حیات دارند و با این دنیا نیز در ارتباط هستند و لذا احترام به قبور آنها و اهداء ثواب به آنها و توسل به روح ایشان جایز بلکه بر اساس ادله روایی، مستحب است.
11- الوسیط بین الافراط و التفریط
نویسنده: محمد جميل الشطي
زبان: العربیه
محل نشر: دمشق
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 20
قطع کتاب: رقعی
خلاصه کتاب: کتاب الوسیط بین الافراط و التفریط را آقای محمد جمیل الشط به رشته تحریر درآورده است. در حال حاضر، يکي از عوامل مهم فتنهگری در جهان اسلام، جريان سلفی-تکفيری است که در لباس دفاع از سنت، عملاً در مسير منافع غربيان گام برمیدارد. این افراط و تفریطها در تبیین معارف دینی، باعث بروز مشکلات اساسی در جوامع اسلامی شده است. جهان اسلام، از این اینگونه افکار در رنج به سر میبرد. نویسنده این کتاب، "محمد جمیل الشطی" نائب حنبلیهای دمشق است. نویسنده در این اثر مختصر، با نقد مبانی وهابیت درصدد است با بیان مبانی اسلام در زمینه تکفیر، اعمال تکفیریها را رد نماید.
12- جرائم داعش(و الإعتداءات علی المزارات و دور العبادة)
نویسنده: الأمانة العامة للمزارات الشيعة الشريفة
زبان: العربیه
محل نشر: عراق
ناشر: الأمانة العامة للمزارات الشيعة الشريفة
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 72
قطع کتاب: رقعی
خلاصه کتاب: در قرن اخیر، جهان اسلام، دچار ناملایمات فراوانی شده است. از جمله مسائل چالشزا میان مسلمین، بروز فکر سلفی-تکفیری میباشد. عدهای با قرائتی خاص از دین، دست به جنایات زیادی زدند و جمعیت زیادی از مسلمانان را به بهانه شرک به قتل رساندند و بسیاری از آثار و اماکن دینی را نابود کردند. یکی از این گروههای تکفیری، دولت اسلامی عراق و شام(داعش) است. آنها با شرک خواندن زیارت و توسل، اقدام به تخریب آثار اسلامی میکنند. کتاب حاضر، با اثبات مشروعیت زیارت قبور و توسل به انبیاء و اولیاء، به خلط تکفیریها در این مسأله اشاره کرده است. نویسنده، سپس مصادیقی از تبرک جستن را از قرآن و تاریخ بیان نموده و در چند فصل پایانی کتاب، به جنایات داعش در عراق پرداخته و مواردی از تخریب قبور و اماکن مذهبی مسلمانان و مسیحیان را ذکر کرده است.
13- مؤتمر الظاهرة التکفیر(الأسباب،الآثار، العلاج)
نویسنده: گروهی از پژوهشگران
زبان: العربیه
محل نشر: عربستان
ناشر: مركز التأصيل للدراسات و البحوث
تعداد مجلد: 9
تعداد صفحات: 783
قطع کتاب:وزیری
نوبت چاپ: 1432 ه.ق
خلاصه کتاب: کتاب فوق را گروهی از پژوهشگران جمع آوری نمودهاند. تکفیرهای ناروا، پدیدهای است که جهان اسلام با آن درگیر است. عدهای با استنباطهای نادرست از دین، دست به تکفیر دیگر مسلمانان میزنند. آنان با شرک خواندن برخی از اعمال مسلمین مانند زیارت و توسل و تبرک و...، مسلمانان را تکفیر کرده و جان و مال مسلمین را مباح میشمارند. این در حالی است که دین اسلام، دین رحمت و رأفت و برادری است و با این گونه رفتارها مغایرت دارد. کتاب حاضر، مجموعه مقالات کنگره جهانی ضد تکفیر است که در عربستان برگزار شده و در آن، به مباحثی چون ضوابط و شرایط تکفیر، موانع تکفیر و... اشاره شده است.
14- نقد و بررسی اندیشۀ تکفیر
نویسنده: سالم بهنساوی(افسری)
زبان: فارسی
محل نشر: تهران
ناشر: نشر احسان
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 427
قطع کتاب: رقعی
نوبت چاپ: 1392ش
خلاصه کتاب: امروزه جهان اسلام در تلاطم افکار تکفیری به سمت خشونتگرائی سوق داده شده و بسیاری از اندیشمندان در پی آسیبشناسی پدیدهی تکفیر در جهان اسلام برآمدهاند. طرفداران سیدقطب در مقابله با افترائات و تهمتهای علمای وهابی، کتابها و مقالات بسیاری نگاشتهاند که یکی از آنها کتاب "الحکم و قضیه تکفیر المسلم" است که به قلم "سالم بهنساوی(افسری)" به نام «نقد و بررسی اندیشه تکفیر» به فارسی ترجمه شده است. این کتاب، نوشته یکی از اندیشمندان و طرفداران سیدقطب به نام سالم بهنساوی است که به نظر میرسد هدف وی از نگارش این کتاب، در حقیقت، بررسی مبانی فکری سیدقطب همچون حاکمیت، جاهلیت، دار الاسلام و دار الکفر، جهاد، در سایه آیات و روایات و کلمات برخی چون ابو الاعلی مودودی و حسن البناء و مقایسه آنها با اندیشههای گروههای تکفیری مصر همچون جماعتالمسلمین یا التکفیر و الهجره و الجهاد است. به عبارتی دیگر، وی درصدد روشنگری در مورد مبانی فکری سیدقطب و تطبیق آنها با اندیشههای گروههای تکفیری بوده و سعی کرده است خواننده را به سمت یک قضاوت منصفانه نسبت به آراء و مبانی سیدقطب و افکار گروههای تکفیری سوق دهد.
15- سلفیگری و وهابیت؛ تبارشناسی
نویسنده: سید مهدی علیزاده موسوی
زبان : فارسی
محل نشر : قم
ناشر : آوای منجی
تعداد مجلد : 2
تعداد صفحات : 439
قطع کتاب : رقعی
نوبت چاپ : 1391ش
خلاصه کتاب: کتاب سلفیگری و وهابیت به قلم دکتر علیزاده موسوی به رشته تحریر درآمده است و نویسنده در این کتاب، جريان فکري و سياسي سلفيگري، گستره جغرافيايي آن و نيز ظهور و شکلگيري فرقههاي افراطي را در تاريخ اسلام مورد مطالعه و پژوهش قرار ميدهد. نويسنده در بخش اول به تعريف و تبيين مفهوم لغوي و اصطلاحي سلف و سلفيگري پرداخته و سپس راجع به اصول و مباني اين جريان، رويکرد و روششناسي سلفيگري و دريافت و برداشتهاي آنها از قرآن و سنت بحث ميکند. سلفيگري در دوران معاصر، با توجه به ظهور انديشههاي جديد از لحاظ روششناسي و معرفتشناسي و ديدگاهشان نسبت به مسايل سياسي به شکلها و گونههاي ديگري نمودار شده که مولف اين موضوع را در فصول بعد بررسي ميکند. وي، چند فصل را هم به بررسي مصداقي سلفيگري در شبه قاره، هند، پاکستان، مصر و سوريه پرداخته و به خصوصيات و مشخصات آنها هم اشاره مينمايد. نگارنده، بخش دوم کتاب را به تبارشناسي جريان وهابيت اختصاص داده و آنها را ذيل عناوينی همچون سلفيگري نقلي با محوريت احمد بن حنبل، سلفيگري اعتقادي با رويکرد کلامي با توجه به ديدگاههاي ابن تيميه و نيز سلفيگري وهابي در دوره جديد که عربستان سعودي محور و کانون اصلي آن بوده است، مورد پژوهش قرار ميدهد.