محمد ولی روزبهان رئیس سازمان چای در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص روشهای نوین آبیاری باغات چای اظهار داشت: هزینه، روشهای نوین آبیاری با توجه به نوع زمین، شرایط خاک و فاصله میزان سفرههای زیرزمینی باغات چای متفاوت است و از طرفی با توجه به پیگیریهای لازم در این زمینه وزارت جهاد قول مساعدت 85 درصدی هزینههای مربوط به ایجاد شبکههای آبیاری تحت فشار را به صورت یارانه و کمک بلاعوض به چایکاران داده است.
وی افزود: در واقع با ایجاد شبکه آبیاری تحت فشار در باغات چای میزان برداشت به طور متوسط از 6 تن به 15 تن در هکتار خواهد رسید به گونهای که این امر در ارتقای کیفیت محصول کاهش میزان وابستگی به واردات چای و افزایش درآمد ملی تأثیر بسزایی خواهد داشت.
رئیس سازمان چای در ادامه گفت: هزینههای سیستم نوین آبیاری به طور متوسط در هر هکتار بدون احتساب حفر چاه عمیق بین 5 تا 12 میلیون تومان است و در حالی که هزینه چاه عمیق 50 الی 60 میلیون تومان است میتواند تا 20 هکتار را پوشش دهد.
روزبهان با توجه به وضعیت سیستم آبیاری باغات گفت: متأسفانه طی 15 سال اخیر سطح زیر کشت باغات دارای سیستم آبیاری تحت فشار به شدت کاهش پیدا کرده به گونهای که در حال حاضر تنها 500 هکتار از 5 هزار هکتار 15 سال گذشته مجهز به سیستم نوین آبیاری هستند که این میزان تنها دو درصد از باغات را شامل میشود.
وی تصریح کرد: میزان باغات دارای شبکه آبیاری تحت فشار امیدوارم در یک برنامه پنج ساله با کمک و حمایت صندوق توسعه چای، دولت و چایکاران این میزان به حدود 10 هزار هکتار افزایش یابد زیرا این امر موجب رونق محصول و ایجاد انگیزه در چایکاران میشود.
انتهای پیام/