رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از اجرای طرح پهنه بندی در زمینهای کشاورزی استان فارس خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ قاسمی گفت: بر اساس این طرح، محدوده جغرافیایی فعالیت هر کارشناس کشاورزی در حوزه مراکز جهاد کشاورزی بر اساس شاخص‌هایی نظیر سطح زیر کشت آبی؛ سطح زیر کشت دیم؛ مساحت گلخانه ها؛ تعداد واحدهای دامی؛ تعداد واحدهای پرورش طیور؛ تعداد واحد تولید آبزیان؛ نوع اقلیم منطقه، حدود عرف مرز روستاها، مرزهای طبیعی و پراکنش جغرافیایی، مرزهای مصنوعی (مانند جاده و کانال آب)، مسائل اجتماعی (همچون کشاورزان روستایی، عشایر، مهاجر و ... )،  تنوع محصولات تولیدی؛ فاصله و وضعیت راه های ارتباطی و ...  تعیین و این محدوده تحت عنوان پارسل خوانده خواهد شود.

وی افزود:  هر یک از کارشناسانی که این پهنه ها را تحت پوشش قرار می دهند بعنوان مسئول پارسل قلمداد شده و نقش نظارت عملیاتی بر کلیه عملیات اجرایی و ترویجی را در محدوده تحت پوشش خود بر عهده خواهند گرفت. این افراد ضمن راهبری و نظارت بر بخش غیردولتی، مسئولیت برقراری ارتباط با همه بهرهبرداران و تولیدکنندگان پارساانتهای پیام/ل تحت مسئولیت خود و ایجاد ارتباط با شبکه دانش و اطلاعات کشاورزی در جهت رفع مشکلات علمی و فنی کشاورزان و اجرای سیاست ها و برنامه های راهبردی بخش کشاورزی را خواهند داشت.
 
قاسمی در جهت اجرای این طرح گفت: هیچ مشکلی از نظر نیرو نخواهیم داشت چرا که، سازمان جهاد کشاورزی فارس پارسال حدود 870 کارشناس فارغ التحصیل رشته های مختلف کشاورزی را که قبلا" در قالب طرح های نظارتی با این سازمان قرارداد داشته اند به استخدام درآورده و در مراکز جهاد کشاورزی به کار گرفته است. 

وی اولویت اصلی در بخش کشاورزی را چالش آب کشاورزی و راه کارهای آن و همچنین تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی دانست و افزود: در دهه 70 بیشترین حجم حفر چاه های کشاورزی را در استان فارس داشته ایم، که بسیاری از آن ها غیر مجاز بوده است، اگر چاه های غیر مجاز نبودند امروز در استان با این همه مشکل کم آبی مواجه نبودیم، بنابراین جهت رفع این مشکل نیاز به همراهی همه مسئولان، به ویژه بخشداران است.

این مقام مسئول از رویکردهای سازمان جهاد کشاورزی استان فارس  در بحران کم آبی به؛تغییر الگوی کشت های بهاره در پاییز، استفاده از ارقام زودرس، توسعه کشت های نشایی و گلخانه ای و اجرای آبیاری نوین اشاره کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان این که حرکت به سمت بهره وري آب امری ضروری است افزود: با اجرای طرح های آبیاری نوین تحت فشار، تجهیز و نوسازی اراضی، ساخت شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی بیش از 50 میلیون متر مکعب آب کشاورزی صرفه جویی می شود، که این امر خود بیان گر مصرف بهینه منابع و حرکت در راستای بهره‌برداری پایدار از منابع موجود است.

قاسمی بر لزوم مدیریت صحیح منابع آبی استان تاکید و بیان کرد: مديريت منابع آب و حوزه هاي آبخيزداري نياز اصلي بخش کشاورزي است و مديريت منابع آب نياز به برنامه ريزي بلندمدت در اين بخش دارد و چنانچه تمام معيارها و فاکتورهاي اقتصادي انجام گیرند، رونق بخش کشاورزي حتمی است .

وی با اشاره به برنامه تحول در بهره وری آب استان اضافه کرد: طرح تحول بهره وری آب نیازمند 30 هزار میلیارد تومان اعتبار است.

انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.