نمایشگاهی پر از حرف‌ها و تصویرهایی که یادآور کودکی است، در شهرکتاب فرشته برپاشده است.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آدینه دهم مهرماه، نمایشگاه گروهی «زیر گنبد کبود» با آثاری از هفت هنرمند نقاش و تصویرگر در محل نگارخانه شهرکتاب فرشته افتتاح شد.
 
این نمایشگاه با آثاری از مهشید راقمی، سبا سلیمانی، نازنین عباسی، آتنا شمس، پونه اوشیدری، رضا میرشجاعی و مامک حجازی و عمدتا بامضمون کودک و نوجوان است و المان‌های کودکانه با ترکیبی از نگاه هفت هنرمند جوان برای نمایش دنیای کودکان به نمایش گذاشته شده‌اند. تصویرسازی‌های این هنرمندان، تجسم شاعرانه‌ای از جهان کودکان است که هر کدام در پس زمینه رنگ‌ها و تصاویر خود قصه‌ای پنهان دارند، قصه‌ای با عناصر کودکانه که دنیای «آدم بزرگ‌ها» را هم تحت تاثیر خود می‌گیرد؛ دنیایی پر از رنگ و شور و زندگی. گفتنی است آثار این نمایشگاه تصویرسازی محض نیستند و تلفیقی از تکنیک های گوناگون از جمله کلاژ، مینیاتور و .... هستند.
 
به بهانه افتتاح این نمایشگاه با هنرمندان و تصویرگران آثار به نمایش درآمده در این گالری گپ و گفت کوتاهی داشته‌ایم:

* در آثار من انسان‌ها و به ویژه دنیای کودکان ارجحیت دارند

سبا سلیمانی که دانش آموخته رشته نقاشی و تصویرسازی چندین سال است که در حوزه تصویرسازی کتاب کودکان فعالیت داشته است. این هنرمند جوان در خصوص آثارش در نمایشگاه گروهی «زیر گنبد کبود» می‌گوید: به طور کلی در آثار من انسان‌ها و به ویژه دنیای کودکان ارجحیت دارند. آثار من در این نمایشگاه نیز دنباله آثاریست که قرار است در نمایشگاهی هلند به نمایش درآیند. مفهوم اصلی آثار کودکان و دنیای آن‌هاست. در واقع عناصر کودکانه مهم‌ترین المان کارهای من است اما مخاطب آثارم بزرگترها نیز می‌توانند باشند. رنگی بودنِ کار من شاید کودکان را جذب کند اما مفاهیم کارهایم ذهن بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی در ادامه بیان داشت: کارهای من تصویرسازی محض نیست و تکنیک آن طراحی با مداد، اکریلیک و به ویژه کلاژ است.
 
* المان های استفاده در آثارم رنگ و بویی از مینیاتور دارند

مهشید راقمی فارغ التحصیل رشته گرافیک است و در زمینه هنر مینیاتور و تصویرسازی نیز فعالیت داشته است و تاکنون موفق به راهیابی به جشنواره‌های مختلف از جمله جشنواره جوان خوارزمی، جشنواره هنرهای تجسمی و .. شده است. وی در خصوص کارهایش در نمایشگاه گروهی «زیر گنبد کبود» گفت: آثار من در این نمایشگاه در واقع بازنویسی داستان طوطی و بازرگان است و المان هایی که در فضای آثارم استفاده کرده‌ام رنگ و بویی از مینیاتور نیز دارند. تکنیک این آثار اکریلیک بوده و با مداد کار شده‌اند، اما از انجا که سال‌ها در زمینه مینیاتور کار کرده‌ام، این پیش زمینه ذهنی و ریزه کاری‌های آن در آثار وجود دارند با این تفاوت که نقاشی مینیاتور با قلم مو انجام می شود اما من در این کارها از مداد استفاده کرده ام.
 
* گرایش آثارم بیشتر به سوی نقاشی است تا تصویرگری

نازنین عباسی فارغ التحصیل رشته نقاشی در مقطع کارشناسی وکارشناس ارشد تصویرسازی است و به طور حرفه‌ای عمدتا در حوزه تصویرسازی کتابِ کودک و نوجوان فعالیت داشته است. عباسی می‌گوید: آثاری که در این نمایشگاه از من به نمایش در خواهد آمد در واقع سه اثر از مجموعه‌ای است با عنوان «چهل عاشقانه سرگردان» شامل 12 اثر از مجموعه اشعار سیدعلی شجاعی. در واقع در این مجموعه، برای این اشعار طرح هایی نقاشی شده اند که الزاما نمی توان گفت که در حوزه تصویرگری هستند و گرایش آثارم بیشتر به سوی نقاشی است تا تصویرگری و اشعار مذکور به عنوان مرجع حسی مورد استفاده قرار گرفته اند. تکنیک آثار اکریلیک و روی مقوا و به شیوه نقاشی است. در این آثار تلاش بر این است که حسِ اشعار در تصاویر نقاشی شده عینیت یابند.
 
* موضوع اصلی کارهایم در این نمایشگاه مهاجرت است

پونه اوشیدری، دانش آموخته رشته گرافیک و کارشناس ارشد تصویر سازی است که تا کنون سابقه برگزاری نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی بسیاری را داشته است. در خصوص آثارش در نمایشگاه گروهی «زیر گنبد کبود» می گوید: موضوع اصلی کارهایم در این نمایشگاه مهاجرت بوده و عنوان دو اثری که در این نمایشگاه دارم رفتن است. هر دو کار ترکیب مواد است که طراحی یکی از آنها روی بوم بوده و اثر دیگر به صورت مونوپرینت و ترکیب مواد روی مقواست. وی در رابطه با چگونگی شکل‌گیری ایده این دو کار بیان می‌کند: مفهوم کلی این آثار به این امر بازمی‌گردد که ما انسان ها همیشه به دنبال جایی متفاوت با جایگاه کنونی مان هستیم؛ زمانی که در وطن هستیم همواره در فکر مهاجرت هنگامی که غربت هستیم ذهنمان همیشه به دنبال موطن است. در واقع یحث رفتن یا ماندن... 

* محوریت داستان آثارم بعد فلسفی آن است

آتنا شمس که عمدتا در زمینه تصویرسازی در حوزه کودک و نوجوان فعالیت داشته در خصوص آثار خود گفت: آثار من در این نمایشگاه یک مجموعه‌ای است شامل هشت اثر با موضوعیت داستان حضرت ابراهیم که البته محوریت داستان، بعد فلسفی آن است. به علاوه آثار در حوزه کودک و نوجوان کار شده‌اند. تکنیک کارها نیز اکرلیک و وایتکس است. 

*در آثارم خطوط ساده مفهوم اصلی داستان را به مخاطب القا می‌کند

مامک حجازی در خصوص آثار خود در نمایشگاه گروهی «زیر گنبد کبود» می‌گوید: کارهایم در این نمایشگاه طراحی خطوط ساده است و تلاش داشتم کمتر از رنگ استفاده کنم. در واقع همان خطوط ساده مفهوم اصلی داستان را به مخاطب القا می‌کند و مخاطب می‌تواند برداشت خاص خود را از آثار داشته باشد. حجازی دانش آموخته گرافیک و نقاشی بوده و عمده آثارش در زمینه هنرهای ترکیبی و مفهومی است. 
 



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.