به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،عبدالرضا داوری به دنبال شکایت ناطق نوری از او به جرم نشر اکاذیب، تهمت و افترا به سه سال حبس قطعی محکوم شده بود اما داوری از ناطق حلالیت خواست و او هم بخشید. تهمت زدن در نزدیکان دولت بهار محدود به داوری نبود. بیش از هر کسی شخص رئیس دولت در این زمینه ید طولایی داشت و مشهودترینش سخنان او در مناظره انتخاباتی در سال 88 بود. سخنان او درباره خانواده ناطق وهاشمی باعث شد که شیخ نور طی این سالها، عطای کنش سیاسی را به لقایش ببخشد.
ویرانهای که تحویل دولت یازدهم شد
بسته شدن پرونده دولت پاک دستان (دولتهای نهم و دهم) با باز شدن یک به یک پروندههای تخلفات مالی این دولت همراه بود. اعضای دولت یازدهم که به تعبیری "ویرانهای" تحویل گرفته بودند هر روز گوشهای از این ویرانیها را با مردم در میان میگذاشتند. واریز 16 میلیارد تومانی از حساب دولت به حساب شخصی دانشگاه ایرانیان، رشوه 30 هزار ریالی ناظران ساخت مسکن مهر برای تایید هر یک متر بنا، وصول نشدن شش گونی چک در مناطق آزاد، سرقت شش کشتی در مناطق آزاد، واگذاری رایگان 20 هکتار از اراضی منطقه آزاد قشم، تخلف 9 هزار میلیارد تومانی در فرودگاه قدیم قشم، تخلف چهار هزار میلیارد تومانی در بندر درگهان، فساد ٣٢میلیاردی در صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم ، گم شدن سه دکل نفتی و... تنها بخشی از تخلفاتی بود که طی دو سال گذشته مقامات دولتی از اکبر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور و رییس مناطق آزاد تجاری گرفته تا وزرای نفت و صنعت، و در راس آنها اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور از آنها رونمایی کردهاند. جهانگیری، معاون اول دولت یازدهم مستنداتی دارد که حکایت از تخلفات 294 میلیارد دلاری احمدی نژاد میکند.
شاکیان احمدی نژاد
محمود احمدی نژاد رئیس دولتی که خود را پاکدست ترین دولت تاریخ ایران میدانست، در تعداد شکات سردرمدار است. شاکیان احمدي نژاد متعددند. از رئيس مجلس و رئيس کميسيون اصل نود گرفته تا 9 شاکي خصوصي که تنها نام يکي از آنها -يعقوب خليل نژاد- در فضاي رسانهاي کشور منتشر شده است. همه پروندهها در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران مفتوح است، به جز يکي که مربوط به همان شاکي خصوصي شناخته شده است که از اعتراضش به دليل مسائل حاشيه اي يکي از سفرهاي استاني احمدي نژاد انصراف داده است. چه بسا او به عنوان مطلع هم بايد رفت و آمد زيادي به دستگاه قضا داشته باشد. چه در پرونده تخلفات سازمان تامين اجتماعي، چه در پرونده اختلاسهاي ميلياردي و... اما او تمايلي به حضور در جلسات دادگاه ندارد. حتي وقتي براي پاسخگويي به شکايت نمايندگان احضار مي شود هم به بهانه اينکه احضاريه اي به دستش نرسيده، در جلسات حضور نمي يابد.شاید سه سال پیش که احمد توکلی صراحتا اعلام کرد «اصلی ترین افراد دور احمدی نژاد، یا منحرفند یا متهم به فساد مالی، یا هردو» به خوبی میدانست در روزهایی که مرد آرادانی سیاست ایران و همراهانش در سیاست حضور ندارند، برگههای فساد مالی آنها یکی بعد از دیگری رو خواهد شد.
بزرگترین اختلاس در تاریخ ایران
عملکرد دولتهای احمدی نژاد با شکایتهای زیادی همراه شد. هم میزان صحبتهای بی پایه و اساس زیاد بود و هم تخلفات مالی، به طوری که بزرگترین فساد اقتصادی در دوره او رقم خورد. شهریور 90؛ بمب خبری منفجر شد که تا مدتها همه را مات و مبهوت کرده بود. رسانهها از کشف اختلاسی بزرگ در بانکهای ایران خبر دادند که مه آفرید امیرخسروی عامل این اختلاس توانسته مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان را از شبکههای بانکی ایران به سرقت ببرد. در این اختلاس پای 7 بانک از جمله بانک صادرات، به میان آمد. در دادگاه رسیدگی به پرونده مه آفرید نام برخی مقامات دولتی و نزدیکان احمدی نژاد مطرح شد که تاکنون تکلیف آنها مشخص نشده است.
معاون اول دولت پاکدست
محمدرضا رحیمی در دولت دهم محمود احمدی نژاد، معاون
اول رئیس جمهور ایران بود. او که همزمان با معاون اولی، ریاست ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی را نیز برعهده داشت، در حال حاضر به جرم تحصیل مال نامشروع در زندان به سر میبرد. گفته میشود اتهام رحیمی، ارتباط گسترده وی با اختلاس در بیمه ایران و حمایت از قاچاقچیان همچون یدالله روزچنگ بوده است. البته حمایتهای احمدی نژاد از رحیمی در دوران ریاست جمهوریاش مانع از بازداشت وی در آن زمان گردید، اما این حمایت به دوران محکومیت او تعمیم نیافت و چند روز پیش از رفتن رحیمی به زندان اوین، دفتر احمدی نژاد در بیانیهای از او تبری جست و گفت همه تخلفات رحیمی مربوط به دوران سازندگی است. رحیمی نیز در پاسخ از ماجرای پول گرفتن 170کاندیدای مجلس هشتم پرده برداشت. سرانجام در 26 بهمن سال گذشته رحیمی برای گذراندن 5 سال حبس راهی زندان اوین شد.
مرتضوی و تصرف غیرقانونی اموال دولتی
سعید مرتضوی یک قاضی جنجالی بود که در پروندههای متعددی نامش بر سر زبانها افتاده است و در جریان ماجراهای مسئولیتش در بازداشتگاه کهریزک، جای قاضی و متهم عوض شد. او در آن زمان از دستگاه قضا جدا شد و وارد مجموعه دولت شد و بر صندلی مدیرعاملی سازمان تامین اجتماعی تکیه زد. اما نشستن روی این صندلی هم برای او کم حاشیه نبود. مرتضوی در چندماه حضورش در راس تامین اجتماعی با ابهامات و عملکرد اقتصادی پرسوالی روبرو و در 17 بهمن سال91 بازداشت شد. علت بازداشت سرپرست سازمان تأمین اجتماعی، تصرف غیرقانونی در اموال دولتی اعلام شد و دست آخر قاضی مرتضوی مجرم شناخته شد. دادستان سابق عمومی و انقلاب تهران به صورت دائم از احراز شغل قضا انفصال پیدا کرد و همچنین به مدت 5 سال از احراز مشاغل دولتی نیز منفصل شد و پس از آن در مرداد ماهی که گذشت و در ادامه بررسی پرونده، سعید مرتضوی به رد مال و تحمل یک سال حبس در پرونده شکایت سازمان تامین اجتماعی محکوم شد، او البته از اتهام معاونت در قتل در پرونده کهریزک تبرئه شد.اما با باز شدن پرونده دادگاه بابک زنجانی، احتمالا پای سعید مرتضوی دوباره به دادگاه باز میشود.
شکایت از بقایی به خاطر پس ندادن خودروهای دولتی
نوزدهم خرداد ماه، سخنگوی قوه قضاییه بازداشت حمید بقایی، معاون اجرایی و رئیس سابق مناطق آزاد دولت قبل را خبر داد که تا به امروز دلیل این باز داشت مشخص نشده است. در همینباره جوانفکر، مشاور رسانهای احمدی نژاد علت بازداشت بقایی را شکایت نهاد و مسئله صندوق شهیدان رجایی و باهنر اعلام کرد. به هر صورت دلیل شکایت هرچه بوده، پس ندادن خودروهای دولتی نبوده، چرا که اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس جمهور روز هفتم مرداد ماه از شکایت شورای هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از حمید بقایی، به دلیل برخی ساخت وسازها در مناطق آزاد و خودروهایی که گرفتهاند و هنوز پس ندادهاند، خبر داد.
جوانفکر و توهین به حجاب
برخی از نزدیکان احمدی نژاد هنوز دوران دولت دهم سرنیامده بود، پایشان به دادعلیاکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی و رسانهای محمود احمدی نژاد و مدیر موسسه ایران در آن دوران بود. او در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۰، به دلیل «چاپ مطالب خلاف موازین اسلامی» به شش ماه و «انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی» به شش ماه دیگر و در مجموع به یک سال زندان و همچنین سه سال محرومیت از فعالیتهای مطبوعاتی محکوم شد. از دیگر دلایل محکومیت جوانفکر، مصاحبه او با روزنامه اعتماد درباره عملکرد قوه قضائیه و سخنان دادستان کل کشور و توهین به حجاب اسلامی در ویژهنامه خاتون اعلام شد. جوانفکر در روز ۳۰ آبان ۱۳۹۰ یک نشست مطبوعاتی در موسسه مطبوعاتی ایران برگزار و اظهارات خود در گفتگو با روزنامه اعتماد را تکرار و به حکم صادر شده اعتراض کرد. ماموران امنیتی دادستانی تهران اما در همان روز به ساختمان موسسه مطبوعاتی ایران رفته و جوانفکر را بازداشت کردند.
شکایت از رسانههایی که اخبار تکذیب شده را منتشر میکنند
آخرین خبری هم که از شکایت از نزدیکان احمدی نژاد منتشر شده، مربوط به رسانه های نزدیک به اوست. به دنبال انتشار خبری دروغ در هفته نامه 9 دی درباره محکومیت اسحاق جهانگیری در دیوان محاسبات کشور و انعکاس آن در سایت رجانیوز، شکایت از هفته نامه 9 دی و سایت رجانیوز توسط واحد حقوقی ریاست جمهوری به جریان افتاده است. هفته نامه و سایت مذکور در حالی اقدام به انتشار این خبر دروغ کردهاند که پیش از این نیز در روزنامه رسالت منتشر شده بود و دفتر معاون اول رییس جمهور با استناد به اعلام نظر رسمی دیوان محاسبات، اصالت این خبر را تکذیب و روزنامه رسالت نیز در تاریخ 24/5/94 اقدام به انتشار تکذیبیه دفتر معاون اول رییسجمهور کرد.
این قصه سر دراز دارد
به گفته معاون پیشین امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور، «تخلفات دولت قبل که تاکنون مورد اشاره قرار گرفته، قطره ای از از یک دریا است که شرح کاملش نیازمند نوشتن یک مثنوی 70 من است.». روز شنبه قرار است که اولین دادگاه بابک زنجانی برگزار شود و احتمالا از این پس هم برگهای تازه ای از این مثنوی هفتاد من رو خواهد شد.
منبع:خبرآنلاین
انتهای پیام/