به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ دکتر سید جلیل موسوی معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در نشستی که با اعضای هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه با موضوع پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی که شنبه 4 مهر ماه 1394 برگزار گردید سخنان خود را با یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری آغاز کرد که می فرمایند : غرق کردن نسل جوان در فساد های گوناگون و اعتیاد به مواد مخدر و سکر آور یک سیاست پیاده شده استعمار و استکبار است .
معاون فرهنگی و امور دانشجویی در ادامه گفت : جوانان در مقابل رفتارهای مخاطره آمیز سلامت و آسیبهای اجتماعی در خطر بیشتری قرار داشته و آسیب پذیرترند . لذا لازم است برنامه ریزیهای دقیق و صحیحی نسبت به اینگونه آسیبها بویژه در دانشجویان انجام داد .
وی افزود : باورهای نادرست نسبت به مواد مخدر ، روانگردانها و دخانیات یکی از عوامل مهم در تمایل جوانان به سمت این مواد می شود بنابر این ارتقای سطح آگاهی و تغییر نگرش با بکارگیری برنامه های آموزشی مناسب از اهمیت خاصی برخوردار خواهد بود .
دکتر موسوی به نقش مهم خانواده ها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تاکید کرده و گفت : طبق بررسی های بعمل آمده بروز رفتارهای پر خطر در دانشجویانی که در منزل مجردی سکونت دارند بیش از دانشجویانی است که در خوابگاههای تحت نظارت دانشگاهها حضور دارند و این مقدار در بین دانشجویانی که همراه با خانواده هستند به مراتب کمتر می باشد .
وی اضافه کرد : خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از نظر خوابگاههای دانشجویی در وضعیت مناسبی قرار دارد و تمامی خوابگاهها ملکی بوده و استیجاری یا خود گردان نیست و با حمایت جدی دکتر آقازاده رئیس دانشگاه امکانات بسیار خوب فرهنگی و ورزشی در خوابگاهها فراهم شده است .
وی همچنین به جایگاه مهم اساتید در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز تاکید کرد افزود: اساتید ستونهای دانشگاه هستند و قوام و قدرت تعلیم و تربیتی دانشگاه بر پایه این بزرگواران استوار است و اساتید می توانند در کنار تدریس و آموزش علوم به مسائل اجتماعی و خطرات آسیبهای مربوطه نیز بپردازند زیرا قدرت تاثیر گذاری فراوانی بر دانشجویان دارند .
وی همچنین گفت : فرهنگ از دو بخش تشکیل شده است یکی آموزش و اجرای برنامه های فرهنگی است و دیگری قانونمندی و اجرای قانون که در اعتلای فرهنگی جامعه نقشی بی بدیل دارد .
دکتر موسوی در نهایت راهکارهای ذیل را برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و یا کاهش آنها پیشنهاد نمود :
1 – برنامه ریزی و هدف گذاری در کاهش آسیبها با همکاری همه جانبه مدیران ، اساتید ، دانشجویان و خانواده ها
2 – کم کردن فاصله و شکاف بین دانشجویان با مدیران و اساتید
3 – زمینه سازی جهت حضور بیشتر دانشجویان در عرصه های تصمیم سازی و تصمیم گیری
4 – فعال سازی هر چه بیشتر دانشجویان در تشکل های اسلامی ، کانونها ، انجمنها و کمیته های علمی
5 – زمینه سازی جهت ارتباط بیشتر با اولیای دانشجویان و استفاده از نظارت خانواده ها
6 – برنامه ریزی تقویت اعتقادات و باورهای دینی
7 – مساعدت و فراهم آوردن امکانات جهت ازدواج دانشجویان
8 – عنایت بیشتر به اجرای قوانین ، آئین نامه ها و دستورالعملها
9 – برنامه ریزی هر چه بیشتر در توانمند سازی و اوقات فراغت دانشجویان
10 – اختصاص بخشی از تحقیقات و پایان نامه ها به موضوع آسیبهای اجتماعی
انتهای پیام/ ا