سمنان;

پارک ملی توران شاهرود زیستگاه بیشترین جمعیت یوز در ایران

علی اکبر قربانلو رئیس پارک ملی توران از پارک توران به عنوان مهمترین زیست‌گاه یوزپلنگ‌آسیایی جهان نام برد و گفت : حداقل بین 20 تا 30 قلاده یوزپلنگ‌آسیایی در این پارک زندگی می‌کنند.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز سمنان؛  قربانلو با بیان اینکه امکان ارایه آمار دقیقی از جمعیت یوز وجود ندارد و تمامی آمارهای ارایه شده تخمینی هستند اظهار کرد : بیشترین جمعیت یوزها در ایران بدون تردید در پارک ملی توران شاهرود زیست می‌کنند.
این مقام مسئول با اشاره به نصب و کاشت دوربین‌های متعدد در سطح این زیست‌گاه مهم، افزود: پیش از این بین 50 تا 60 دوربین در اقصی نقاط این زیست‌گاه نصب شده بود اما در حال حاضر بین 30 تا 40 دوربین در مناطق مختلف و حساس پارک ملی توران کاشت شده است.

رئیس پارک ملی توران با بیان اینکه این دوربین‌ها از یوزها و دیگر گوشتخوران سطح زیست‌گاه تصویربرداری می‌کنند، تصریح کرد : تاکنون تصاویر متعددی از یوزها در این زیست‌کره مهم به ثبت رسیده است.

قربانلو در پاسخ به پرسشی درخصوص امکان برداشت تصویرهای مختلف از یک یوز گفت : امکان تصویربرداری‌های متعدد از یک یوز و یا هر گونه دیگر همواره وجود دارد اما خوشبختانه امکان شناسایی آنها وجود دارد. ضمن اینکه در حال حاضر تمامی تصویرها از طریق رایانه‌ها و سیستم‌هایی که در محیط‌بانی "دلبر"نصب شده پردازش و بازخوانی دقیق می‌شوند.

وی اضافه کرد: تصاویری که به طور مشخص از یوزپلنگ‌ها برداشته می‌شود توسط متخصصان پارک ملی توران بازخوانی دقیق شده و از طریق شمارش خال‌های یوزها مشخص میشوند ، چرا که وجه تمایز یوزها در خال‌های سیاه روی پوست آنها است و خال‌های هر یوز با یوز دیگر کاملا متفاوت است.

رئیس پارک ملی توران در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا برآورد ارایه شده درباره جمعیت یوزها در ایران که 70 قلاده اعلام شده تا چه حد به واقعیت نزدیک است، تصریح کرد: واقعیت این است که جمعیت یوزپلنگ آسیایی در ایران کم است. ضمن اینکه این برآورد توسط کارشناسان انجام شده و به نظر می‌رسد که تاحدودی نزدیک به واقعیت باشد.

 قربانلو، با بیان اینکه مهمترین زیست‌گاه‌های یوز در ایران بعد از توران، خراسان شمالی و یزد هستند، اضافه کرد: اخیرا اصفهان نیز مدعی شده که این گونه در زیست‌گاهی در این استان نیز وجود دارد اما به هر حال، پارک ملی توران مهمترین زیست‌گاه یوز در ایران و جهان است و برآورد ما این است که نزدیک به 30 قلاده در آن زیست دارد.

این مقام مسئول در پایان گفت: خوشبختانه با تلاش مامورین یگان حفاظت محیط زیست استان امنیت نسبی در مناطق تحت مدیریت استان حاکم شده لذا به نظر می‌رسد رشد جمعیت این گونه نادر در معرض خطر انقراض، دور از انتظار نباشد.

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.