به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، احمد منفرد در نشست هماندیشی با اعضای هیئت مدیره مرکز بینالمللی تجارت برنج مازندران, راهاندازی این مرکز را به عنوان یگانه مرجع در تعیین قیمت برنج و بورس تاثیرگذار دانست وگفت: این شهرستان در آیندهای نزدیک با نام مرکز تعیینکننده قیمت برنج کشور شناخته میشود و محلی برای تلاقی و تقاطع برنج به شکلهای مختلف در اقصی نقاط کشور میشود.
وی با بیان اینکه احداث این پایانه صادراتی در سهم بازارهای منطقه و همسایه و زیرساختهای صنعت حمل و نقل این مرکز تاثیر دارد، افزود: عوامل این پروژه بزرگ باید بر تسریع زمانبندی اجرای این پایانه بینالمللی اهمیت داده شود.
منفرد با تاکید براینکه بخش خصوصی میتواند توان اجرای پروژه را افزایش دهد، تصریح کرد: اجرای فاز نخست خود تعیینکننده فازهای بعدی این پروژه است که تعیینکننده عملکرد و بازخورد مرکز میشود.
سرپرست فرمانداری ویژه آمل با اعلام اینکه راهاندازی این مرکز به گونهای کار سیاستگذاری در کنار دولت را سمت و سوق میدهد، گفت: با راهاندازی این مرکز در کشت انواع برنج مورد توجه کشاورزان نقشآفرینی میشود.
منفرد با تاکید براینکه حجم گردش مالی برنج کشور بالغ بر 900 میلیارد تومان است، تصریح کرد: راهاندازی این مرکز یک ارزش مالی عظیم را ایجاد میکند و در اقتصاد تعیینکننده و تاثیرگذار در سیاستگذاری کشور است.
وی با اشاره به وجود گمرک در این شهرستان، ساخت مرکز در امر صادرات را بدون هیچگونه مشکل بیان و عنوان کرد: تمام کارهای صادراتی، از صفر تا صد در این شهرستان و مرکز انجام میشود.
منفرد با بیان اینکه یکی از شاخصها و مولفههایی که حرف اول در کشور را میزند برنج و تولید و مصرف آن است، تصریح کرد: اکنون در کشور نمیتوان به معرفی این محصول در یک استان پرداخته شود چرا که این محصول حداقل در 18 استان کشت میشود.
وی ادامه داد: امروز سیستم مکانیزاسیون در امر تولید برنج و کشاورزی کمک بسیاری کرده و در افزایش سطح کشت این محصول در مازندران تاثیر گذاشته است.
سرپرست فرمانداری ویژه آمل، یکی از مهمترین موضوع در افزایش سطح کشت برنج را کمبود آب زراعی دانست و گفت: با مدیریت و کنترل آب میتوان ضریب میزان تولید برنج را از 1.4 درصد را به 1.8 درصد برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: احداث سد هراز و بهرهبرداری آن بر امر نگرانی کمبود آب زراعی کاهش مییابد.
انتهای پیام/گ