به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان علی اکبر حق ویسی با اشاره به بیماری کم خونی و عوارض جدی آن عنوان کرد: کم خونی فقط فقر آهن نیست در واقع عوامل مهمی در بروز کم خونی موثر هستند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: کم خونی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبولهای قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر بافتهای بدنتان وجود ندارد، مشکلات تنفسی و ضعف و احساس خستگی از جمله مشخصات این بیماری است.
وی در خصوص اهمیت تغذیه در بروز کم خونی تصریح کرد: هر چند کم خونی عوامل مختلفی همچون ناهنجاریهای ژنتیکی دارد اما تغذیه ناصحیح نیز نقش مهمی در ایجاد کم خونی دارد.
حق ویسی خاطرنشان کرد: شایعترین علت کمخونی فقر آهن است که بانوان بیش از همه درگیر این نوع کمخونی هستند.
وی گفت: یکی از علائم کمخونی میتواند میل به خوردن مواد غیر خوراکی مانند خاک و کاغذ باشد که در این زمینه باید فقرآهن را از طریق دارو و یا تغذیه جبران کرد.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: برخی از رژیمهای غذایی فاقد ویتامینهای مورد نیاز به ویژه آهن، ویتامین B12 و فولیک اسید میتواند خطر ابتلا به کمخونی را افزایش دهد.
وی افزود: زنان باردار نیز در معرض بیماری کم خونی هستند که باید برای جلوگیری از بیماری حتما زیر نظر پزشک به تغذیه صحیح روی بیاورند چرا که کم خونی موجب پرخاشگری و اضطراب میشود که در این راستا باید به تغذیه صحیح در جهت کنترل بیماری توجه داشت.
حق ویسی در مورد تامین آهن برای مقابله با کمخونی خاطرنشان کرد: غذاهای سرشار از آهن همچون سبزیجات سبز تیره برگدار، اسفناج، کنگر فرنگی، زرد آلو، لوبیا، عدس، نخود، سویا، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ، آجیل، آلو بخارا و کشمش است که باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.
این کارشناس تغذیه در پایان گفت: این غذاها باید با موادی حاوی ویتامین c مصرف شود چرا که این ویتامین به جذب بهتر آهن کمک کند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام /