کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: کم خونی موجب پرخاشگری و اضطراب می‌شود که در این راستا باید به تغذیه صحیح در جهت کنترل بیماری توجه داشت.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان علی اکبر حق ویسی  با اشاره به بیماری کم خونی و عوارض جدی آن عنوان کرد: کم خونی فقط فقر آهن نیست در واقع عوامل مهمی در بروز کم خونی موثر هستند.
 
این کارشناس تغذیه ادامه داد: کم خونی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول‌های قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر بافت‌های بدنتان وجود ندارد، مشکلات تنفسی و ضعف و احساس خستگی از جمله مشخصات این بیماری است.
 
وی در خصوص اهمیت تغذیه در بروز کم خونی تصریح کرد: هر چند کم ‌خونی عوامل مختلفی همچون ناهنجاری‌های ژنتیکی دارد اما تغذیه ناصحیح نیز نقش مهمی در ایجاد کم خونی دارد.
 
حق ویسی خاطرنشان کرد: شایع‌ترین علت کم‌خونی فقر آهن است که بانوان بیش از همه درگیر این نوع کم‌خونی هستند.
 
وی گفت: یکی از علائم کم‌خونی می‌تواند میل به خوردن مواد غیر خوراکی مانند خاک و کاغذ باشد که در این زمینه باید فقرآهن را از طریق دارو و یا تغذیه جبران کرد.
 
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: برخی از رژیم‌های غذایی فاقد ویتامین‌های مورد نیاز به ویژه آهن، ویتامین B12 و فولیک اسید می‌تواند خطر ابتلا به کم‌خونی را افزایش دهد.
 
وی افزود: زنان باردار نیز در معرض بیماری کم خونی هستند که باید برای جلوگیری از بیماری حتما زیر نظر پزشک به تغذیه صحیح روی بیاورند چرا که کم خونی موجب پرخاشگری و اضطراب می‌شود که در این راستا باید به تغذیه صحیح در جهت کنترل بیماری توجه داشت.
 
حق ویسی در مورد تامین آهن برای مقابله با کم‌خونی خاطرنشان کرد: غذاهای سرشار از آهن همچون سبزیجات سبز تیره برگ‌دار، اسفناج، کنگر فرنگی، زرد آلو، لوبیا، عدس، نخود، سویا، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ، آجیل، آلو بخارا و کشمش است که باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.
 
این کارشناس تغذیه در پایان گفت: این غذاها باید با موادی حاوی ویتامین c مصرف شود چرا که این ویتامین به جذب بهتر آهن کمک کند.

منبع: ایسنا  
انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.