به گزارش
خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ احتمالا برای شما هم پیش آمده که وقتی به یک مهمانی میروید کنار غذایتان حتما آب یا دوغ و... باشد و یا این که عادت دارید به غذایتان نمک بزنید تا بیمزگی آن جبران شود و اصلا به عوارض آن توجه نمیکنیم و آن را خیلی پیش پا افتاده میدانید ولی ای کاهش عوارضی که این عادات، به خصوص برای ما ایرانیان به وجود آمده را بدانیم تا کمتر دچار مشکلات بعد از آن شویم.
تاثیر پذیری سبد غذایی
دکتر حسنی متخصص تغذیه گفت: عادت غذایی از عوامل فرهنگی و اجتماعی تاثیر میپذیرید ولی عامل مهم دیگری که بسیار حائز اهمیت میباشد، عامل اقتصادی است.
این پزشک تغذیه در این باره گفت: به عنوان مثال نوسان قیمت میوهها و گوشت طبیعتاً الگوی دریافت مواد غذایی را تغییر میهد و مردم تنها به دنبال این خواهند بود که خود را سیر کنند و کیفیت ماده غذایی چندان اهمیتی ندارد.
سه ضلعی سرنوشت
وی با بیان این نکته که سبد غذایی باید شامل تنوع و تعادل و تناسب باشد، افزود: این 3 عامل مهمترین نقش را در سلامتی ایفا میکند و به معنای این است که هیچ وقت یک گروه نباید جایگزین گروه دیگری میشود و یا این که ناچار به حذف گروه غذایی خاصی شویم.
وی ادامه داد: به طور کلی شرایط فیزیولوژیکی و محیطی که هر فرد در آن زندگی میکند نقش مهمی در انتخاب سبد غذایی دارد و فرقی نمیکند که این عادات غذایی ایرانی یا فرنگی باشد.
عوامل تاثیر گذار در عادات غذایی
وی پیرامون این موضوع، توضیح داد: عوامل اجتماعی مهمترین نقش را در انتخاب عادات غذایی دارند که بسیاری از شرکتهای صنایع غذایی، با تبلیغات جذاب و بسته بندیهای زیبا و تشکیل انتخابهای مردم را به سمت خود هدایت میکنند.
وی در ادامه افزود: شهر نشینی و بحث کار که باعث کمبود فرصت برای صرف غذاها به ویژه سنتی شده است عامل مهم دیگری است که افراد را به عادات غذایی نامناسب که معمولا فست فود است، سوق میدهد و با داشتن رنگ و طعم زیبا میتواند نظر مخاطب خود را جلب کند و نکته جالبی که در این مورد وجود دارد این است که علی رغم وضعیت اقتصادی امروزه کشور با مشکل چاقی روبروست که نشان از این وضعیت دارد که مصرف غذاها با کالری بالا رواج پیدا کرده که در آیندهای نزدیک میتواند موجب عوارض جبران ناپذیری برای جامعه ما شد.
وی در این باره گفت: به عنوان مثال امروزه مصرف غذاها با نوشیدنیها رواج پیدا کرده و هنگام غذا خوردن حتما باید لیوان آب یا نوشابه در کنارمان باشد تا بتوانیم غذا را میل کنیم که عادتی بسیار غلط و نامناسب است که در دراز مدت میتواند موجب زخم معده شود که در مواردی حتی باید جراحی انجام شود و به راحتی نمیتوان از ان گذشت.
وی درباره مصرف آجیل نیز گفت: مصرف یک مشت آجیل در روز موجب تقویت حافظه شده و میتواند عمر انسان را زیاد کند ولی ما آجیل را مصرف نمیکنیم و به طور ناگهانی در عید نوروز، روزی 3 وعده آجیل میخورین که نتیجه آن داشتن کبدی چرب است.
وی در پایان گفت: مصرف ماست با غذاهای گوشتی نیز به هیچ عنوان توصیه نمیشودچون ماست حاوی کلسیم است و گوشت نیز حاوی آهن بسیاری میباشد ولی با مصرف همزمان این دو ماده غذایی نه تنها خواص آنها به بدنمان نمیرسد بلکه هیچ کدام در بدن جذب نخواهد شد و بهترین راه کار ریا رفع این مشکل، خوردن ماست نیم ساعت پس از صرف غذاست.
انتهای پیام/