به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان اکبر میرشکار معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) در نشست خبری امروز(سه شنبه) با تشریح فعالیتهای فرهنگی کمیته امداد اظهار کرد:با تاکید مقام معظم رهبری و همچنین بند 7 و 8 اساس نامه، کمیته امداد تاکید فراوانی بر ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی به مددجویان تحت پوشش خود دارد.
وی گفت:ارائه خدمات فرهنگی کمیته امداد بر سه محور اصلی استوار است که اولین محور توانمندی سای از طریق خدمات و حمایت های تحصیلی است که در این راستا 321 هزار دانشآموز در مقاطع مختلف و 93 هزار دانشجو و 3800 نفر از طلاب علوم دینی از خدمات فرهنگی کمیته امداد بهرهمند میشوند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) بیان کرد: در طی 24 سالی که کمیته امداد به مددجویان خدمات ارائه می دهد حدود 37 هزاردانشجو فارغالتحصیل شدهاند که از این تعداد 270 نفر جزء نخبگان کشوری و 65 نفر مخترع هستند.
مدیر شکار افزود: از دیگر برنامههای فرهنگی کمیته امداد پرورش 10 هزار حافظ قرآن کریم در طی سه سال آینده است.
وی گفت: در حوزه تحصیلی دانشآموزان، هدایت تحصیلی و شغلی مددجویان از اولویتهای کمیته امداد است که حدود 33 هزار نفر از این آموزشها بهرهمند، و 150 هزار دانشآموز به مدارس علوم دینی معرفی شدهاند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد:سرانه تحصیلی هر دانشآموز کمیته امداد بین 10 تا 40 هزار تومان و برای هر دانشجو 50 تا 100 هزار تومان است که حدود 27 هزار دانشجوی دانشگاههای سراسری و 72 هزار دانشجوی دانشگاههای پیامنور و آزاد از آن بهرهمند میشوند.
میرشکار گفت: همچنین کمیته امداد وظیفه دارد که با توجه به ماده 20 بند کاف قانون اساسی شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد خود را پرداخت کند که این قانون به 120 میلیارد تومان بودجه نیازمند است و کمیته امداد تنها میتواند نیمی از شهریه دانشجویان را پرداخت کند.
وی افزود:هدف کمیته امداد توزیع عادلانه امکانات در مناطق محروم کشور است و تمام برنامههای فرهنگی این نهاد براساس خانواده و دینمحوری برنامهریزی شده است.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: از دیگر برنامه های این نهاد طرح با سواد کردن مددجویان است که در این راستا 45 هزار نفر از طریق این نهاد با سواد شدهاند و همچنین ارائه آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از دیگر برنامهها است.
میرشکار افزود: سالانه 10 درصد از ازدواجهای کشور در خانوادههای کمیته امداد انجام میشود که برای این منظور به زوجین 36 ساعت آموزش قبل ازدواج ارائه میشود که در این راستا 400 مشاور متخصص و 300 کلینیک تخصصی مشاوره در خدمات مددجویان کمیته امداد است.
وی با اشاره به فعالیتهای کمیته امداد در خصوص اوقات فراغت مددجویان تصریح کرد: در حوزه اوقات فراغت کمیته امداد دارای 107 کانون فرهنگی دائم، 92 مرکز آموزش شبانهروزی در مناطق محروم و 21 اردوگاه تابستانی دارد که از این طریق به مددجویان ارائه خدمات می دهد.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: اعزام مددجویان به سفرهای زیارتی از اولویتهای جدید کمیته امداد است که از ابتدای سال جاری 30 هزار نفر به مشهد مقدس اعزام شدهاند که هدف اعزام 100 هزار نفر تا پایان سال است و عمده هزینه سفر مددجویان از طریق خیرین تامین میشود.
میرشکار گفت: اعزام مددجویان به عتبات عالیات از دو هفته قبل آغاز شده و هر روز یک کاروان به کربلا اعزام میشوند و هدف سفر 10 هزار نفر تا پایان سال است که در این خصوص 200 میلیون تومان توسط خیرین کمک دریافت کرده ایم.
وی بیان کرد: کمیته امداد مفتخر است در سه حوزه پیشگیری از اعتیاد و ازدواج و سواد آموزی از وزارت کشور، سازمان نهضت سواد آموزی و سازمان جوانان لوح ملی دریافت کرده است و از طرف 23 استان در زمینه فرهنگ سازی ازدواج رتبه برتر شناخته شده است.
میرشکار در پایان گفت: بعد از بازنگری بر فعالیتهای فرهنگی کمیته امداد تصمیم بر آن شد که حضور روحانیون در مجموعه فرهنگی کمیته امداد ، ازدواج مددجویان و اردوهای زیارتی از اولویتهای اصلی کمیته امداد قرار گیرد.