به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی ، عربستان سعودی قربانی تولید بیش از اندازه نفت خود شده است. بزرگترین تولید کننده نفت در جهان ، هم اکنون مجبور شده است به کاهش شدید بودجه جاری اقدام کند.
تولید ناخالص داخلی عربستان از 734 میلیارد دلار در سال 2012 به 746 میلیارد دلار در سال 2014 افزایش یافت که نشان از رشد پی در پی تولید ناخالص داخلی داشت؛ اما این رقم در سال جاری میلادی با یکصد میلیارد دلار کاهش به 644 میلیارد دلار می رسد.
عربستان برای تامین هزینه های جاری، منبعی به جز خام فروشی نفت در اختیار ندارد. کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، عربستان را با کسری شدید بودجه روبرو کرده و باید بودجه جاری خود را کاهش دهد.
جفری آلبرت تاکر، کارشناس بنیاد آموزش اقتصادی، می گوید: عربستان سعودی بد جوری به دردسر افتاده. کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی، شرایطی را شبیه به آنچه که در سال 2008 برای آمریکا اتفاق افتاد پیش روی ریاض گذاشته است.
وی افزود: عربستان دیگر کشور سلطان های نفتی نخواهد بود. از سوی دیگر، این کشور نمی تواند تولید نفت خود را کاهش دهد چراکه با کاهش تولید ، درآمدش نیز کاهش می یابد و خود را در معرض خطر قرار می دهد.
وی اضافه کرد: روند نزولی قیمت نفت، احتمالا شرایط فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی این کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد چرا که عربستان بدون درآمد نفتی باید تنوع بیشتری داشته باشد تا بتواند سرمایه گذاری خارجی را جذب کند. عربستان دیگر آن کشور رویایی نیست که پول همچون آب از چاه فوران کند.
انتهای پیام/