مقامات اسپانیایی طی مذاکراتی با طرف ایرانی تمایل خود را برای واردات گاز از ایران اعلام کردند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس کاظمی معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ؛ در خصوص ورود هیات اسپانیایی اظهار داشت: خوشبختانه سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت نفت بعد از لغو تحریم‌ها مشارکت و سرمایه گذاری با شرکتهای خارجی است. 

توانایی ایران در ساخت پالایشگاه

وی تصریح کرد: توانایی و پتانسیل ایران در ساخت پالایشگاه و احیای آنها بسیار بالاست به همین منظور شرکت اسپانیایی اعلام آمادگی کردند که در استان آندروسیا بندر هیلوا  با مشارکت ایران پالایشگاه احداث کند. در حال حاضر مطالعات آن انجام شده و در حال مذاکره هستیم.

کاظمی گفت: هنوز مذاکراتی در خصوص سرمایه‌گذاری در ایران صورت نگرفته سیاست وزارت نفت براین است که سرمایه گذاری کند. بنابرانی نباید تنها صادرکننده خدمات و کالا باشیم. چون در بحث تولید کالا و خدمات مهندسی کشور ایران پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده است به طوری که بخشی از تجهیزات سخت افزاری را در داخل تولید کند.

تمرکز برمیادین مشترک جزاولویت سرمایه‌گذاری هیاتهای خارجی

همچنین علی‌اکبر شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی گفت: مهمترین برنامه وزارت نفت تمرکز برمیادین مشترک نفتی است و یکی از طرحهای مهم وزارت نفت در این بخش است. قطعا شرکتهایی که به ایران آمدند همکاری با شرکتهایی که در پارس جنوبی فعالیت داشته‌اند سیاست این وزارتخانه این است که این سرمایه‌گذاران را هدایت کنیم.

وی تصریح کرد: سعی براین است که هیاتهای خارجی با سرمایه گذارن داخلی دست به دست هم بدهند تا در طرحهای بزرگ و کلیدی مشارکت نمایند. 

ابراز علاقمندی اسپانیایی برای واردات گاز

شعبانپور ادامه داد: وزیر اسپانیا نیز تاکید داشتند که در بخش میادین مشترک سرمایه‌گذاری کنند و این کشور یکی از کشورهایی که برای واردات گاز ابراز علاقمندی کرده و قرار شد در این خصوص با شرکت ملی گاز ایران مذاکراتی را انجام دهند.

تخصصیص 80درصد بودجه به شرکت نفت و گاز پارس

وی خاطرنشان کرد: از وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران تشکر می‌کنم که 80درصد بودجه را دراختیار این شرکت قرار داده اند.

همچنین محمد حسن پیوندی  معاون مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی ایران درخصوص هیئت اسپانیایی اظهار داشت: ارتباط ایران و اسپانیا در گذشته در مجموع روابط سنتی در تأمین تجهیزات و بخش از فاینانس پتروشیمی بوده است. نقطه‌ای که جذاب بوده این است که در اسپانیا 43 درصد از انرژی را از انرژی نو استفاده می‌کند که فرصت بزرگی برای ایران است .
 
وی تصریح کرد: کشور ما در حال حاضر با کمبود آب مواجه است به طوری که بین 90 تا 95 درصد کشور را کویر تشکیل داده و تولید برق از سیستم سولار احتیاج به آب ندارد و باید از این فرصت به نحو احسنت استفاده کرد.

پیوندی ادامه داد: بعد از امضای تفاهم نامه اولیه به سرعت تمام کشورهای اروپایی به ایران آمدند و این نشان دهنده این است که تحریم‌های ظالمانه علیه انها چه تأثیری بر اقتصاد داشته که بازار بزرگ را از دست داده است.
 
صرفا فروشنده کالا نیستیم


معاون مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی ایران تاکید کرد: همچنان که وزیر نفت نیز گفتند خریدار کالا نیستیم کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا تنها فروشنده کالا نیست  بلکه در زیرساخت‌های صنعتی ایران در سال‌های گذشته ناشی از تحریم رشد بسیاری داشته و از دانش فنی و مهارت و تجربه در تولید مشترک کشور استفاده کنیم شرکت اسپانیایی بجای فروش کالا، کالا را با استفاده از زیرساخت صنعتی کشور در ایران تولید کنند نه تنها بازار را تأمین بلکه بازار خاورمیانه را تحت تأثیر قرار دهد.
 
وی ادامه داد: پتروشیمی کشور نیاز به تجهیزات اساسی در این بخش دارد که ایران جزو کشورهای منحصر به فرد دنیا است که سه شاخصه اصلی نفت و گاز  و پتروشیمی هم زمان توسعه داده ولی  اکثر کشورها تنها در یکی از این سه شاخه پیشرفت کرده‌اند.
 
پیوندی گفت: از دیدگاه کشورهای اروپایی داشت این سه شاخه یک پتانسیل خوب برای حضور  آنان در بازار ایران است
 
وی خاطرنشان کرد: اتفاقی که قرار است رخ دهد این بوده که مستقیماً خرید کالا و دانش فنی نخواهیم داشت بلکه خرید خدمات فنی به این شکل در شرکت‌های ایرانی مشترکا در داخل تولید می‌شود.

مذاکرات نفتی از یک ماه قبل شروع شده است

در ادامه سید محسن قمصری مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران گفت: بحث‌هایی که امروز به هیئت‌های اسپانیایی صورت گرفته بیشتر مباحث کلی بوده وزیر اسپانیا اظهار تمایل کرده که در تمام زمینه‌ها با ایران همکاری نمانید به طوری که مقدمات اولیه فراهم شده و به محض لغو تحریم‌ها فعالیت  و سرمایه گذاری در ایران شروع می‌شود .
 
وی تصریح کرد: در بخش نفت بیشاز یک ماه قبل مذاکرات صورت گرفت و خریداران اسپانیایی توافقات اولیه را انجام داده‌اند.
 
تمایل اتریش برای سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی

قمصری همچنین یاد آور شد: اتریش تمایل سرمایه گذاری در بخش بالا دستی صنعت نفت ایران را دارند چرا که اتریش خریدار نفت خام ایران نیست و بیشتر هدف انها سرمایه گذاری در صنایع بالا دستی است و منتظر هستند در صورت لغو تحریم‌ها در ایران سرمایه گذاری کنند.
 
انتهای پیام/


 
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار