به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حمیده چوبک رئیس پژوهشکده باستانشناسی در نامهای به مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ضرورت عملیات نجاتبخشی آثار تاریخی – فرهنگی محدوده سد پیغام چای را پیش از ساخت و آبگیری آن مورد تاکید قرار داده است.
در این نامه آمده است:
پیرو گزارشهای واصله به این پژوهشکده به نظر میرسد که اخیرا فعالیتهای عمرانی سد پیغام چای شهرستان کلیبر در حریم محوطه تاریخی – فرهنگی حوضه سد در حال انجام است که احتمال تخریب و آسیب به این آثار و کورگانهای مهم وجود دارد.
چوبک در نامه خود میافزاید: خواهشمند است ضمن رسیدگی به این موضوع و ارائه گزارش وضعیت موجود، دستور فرمایید تا تایید پیشنویس فاز دوم عملیات نجاتبخشی، هرگونه عملیات عمرانی متوقف شود.
پیشتر از این نسرین قهرمانی کارشناس پژوهشکده باستانشناسی اعلام کرده بود که بررسی و شناسایی محدوده این سد برای انجام عملیات نجاتبخشی فروردین سال 1393 شروع و به مدت 45 روز ادامه یافت.
به گفته وی در بررسیهای صورتگرفته 27 اثر فرهنگی – تاریخی در محدوده مورد اشاره شناسایی شد.
قهرمانی تصریح کرد که در فاز دوم مطالعاتی باید عملیات نجاتبخشی بر روی آثار فرهنگی صورت میگرفت.
این کارشناس گفت: پس از درخواست مجوز ساخت توسط شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی به عنوان کارفرما، پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعطای مجوز ساخت سد را به مطالعات تکمیلی «فازدوم» موکول ساخت زیرا آثار تاریخی – فرهنگی براثر عملیات ساخت سد و عبور ومرور خودروهای سنگین دچار صدمات جدی میشود.
این کارشناس خاطرنشان ساخت که کارفرما بدون توجه به تذکرات مکرر پژوهشکده باستانشناسی و انجام عملیات نجاتبخشی آثار ارزشمند مدفون در منطقه به ساخت و ساز خود همچنان ادامه میدهد.
گفتنی است که بر اساس بند ج ماده 114 قانون برنامه 5 ساله چهارم کلیه وزارتخانهها، سازمانها و موسسات دولتی موظفند قبل از اجرای پروژههای بزرگ عمرانی و در مرحله امکانسنجی و مکانیابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی – تاریخی «میراث فرهنگی» در آن خصوص اقدام کنند و در طراحی و مکانیابی پروژههای یاد شده نتایج مطالعات را رعایت کنند.
انتهای پیام/