وی گفت: نورم متوسط اراضی آبی در استان نسبت به کشور عقب است و راهی نداریم جز اینکه به سمت آبیاری تحت فشار پیش رویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه 105 کیلومتر کانالهای سنتی با راندمان 30 درصد را به انهار مدرن تبدیل کردیم، افزود: با این کار راندمان را از 30 به 60 درصد افزایش دادیم و این در حالیست که 2400 کیلومتر کانال سنتی در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه 1200 تا 1300 موتورتلمبه غیرمجاز در رودخانه کشکان وجود دارد که باعث شده مشکلات زیادی داشته باشیم، گفت: 6 شهرستان در مسیر رودخانه از آب کشکان تامین میکنند.
غضنفری با اشاره به اینکه براساس قانون باید چاههای غیرمجاز پلمپ شوند، افزود: در حال حاضر 52 هزار هکتار باغات داریم که 14 هزار هکتار آن در حال خشک شدن است. باید از باغات حفاظت و با اجرای سیستم مدرن آبیاری شوند.
وی ورود کشاورزان مهاجر و کشتهای غیرمتعارف را یکی از چالشهای استان بر شمرد و با تاکید بر اینکه این افراد ارقام خوبی را برای اجاره زمین به کشاورزان پرداخت میکنند، گفت: متاسفانه این افراد با فاکتورهای غیرتغذیهای سلامت مردم را به مخاطره میاندازند که غیرقابل جبران است چرا که تجمع نیترات در محصولات تولیدی آثار زیانباری برای سلامت افراد به دنبال دارد.
غضنفری با تأکید بر اینکه اگر از یک سد مخزنی برخوردار بودیم مشکل کمآبی را در فصل غیرسیلابی با رهاسازی آب سد جبران میکردیم افزود: سد معشوره بهترین گزینه برای اجرایی کردن روش فوق است که همه دستگاههای اجرایی باید با جدیت از آن دفاع کنند.
انتهای پیام/ی