به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، لاله دارایی در مراسم رونمایی از عروسکهای گیاهان دارویی که در موزه عروسکهای ملل برگزار شد، گفت: ایران کشوری است که در آن دو هزار و 500 گونه گیاهی وجود دارد و به لحاظ تنوع زیستی جانوران اهمیت دارد. این تنوع گیاهی و حیوانی از دیرباز برای مردم ما مهم بوده و برما است که آنچه را از گذشتگان خود داریم حفظ و به نسل آینده منتقل کنیم.
او ادامه داد: از 9 هزار سال پیش طب سنتی در ایران رایج بوده و براساس در این طب، گیاهان مناطق مختلف توانستهاند، جان میلیونها انسان را نجات دهند.
وی افزود: به نظر میرسد چنین طرحهایی که با عروسکها پیوند خورده و از ابزار مورد علاقه بچهها است میتواند ما را در حفظ و انتقال ارزشها و باورهای خود یاری کند.
در ادامه، مسعود ناصری از مدیران موزه عروسکهای ملل تأکید کرد: ما تلاش کردهایم در ساخت این عروسکها که هر کدام با عطر یکی از گیاهان معطر هستند، بخشی از اقوام خود را معرفی کنیم. البته این کار سابقه دارد؛ در گذشتههای نهچندان دور پدران و مادران ما، عروسکها را با کمک بخشی از بدنهی گیاهان درست میکردند، چنانکه در اردبیلک قزوین عروسکهایی وجود دارد که حاوی گیاهان دارویی است.
وی گفت: امروز موزه عروسکهای ملل، نسل تازهای از عروسکها را با عنوان عروسکهای دارویی دارد. ما باید گیاهان دارویی را به بچهها معرفی کنیم. حق آنها است که با محیط زیست خود آشنا شوند. گیاهان و بویژه گیاهان دارویی از جمله مسائلی هستند که شاید دراره آنها کمکاری شده است. هر کدام از این گیاهان دارویی که ما در قالب باجیها با شکل و شمایل منحصربهفرد خود، آنها را معرفی کردهایم، حاوی گیاهان دارویی هستند که در بخشی از اقلیم ایرانی بهعنوان یک اقلیم منحصربهفرد وجود دارند.
مدیر موزه عروسکهای ملل اضافه کرد: هر باجی با شکل و شمایل منحصر به خود با نوعی فانتزی همراه با عطر ویژهای که دارد، میتواند راهی برای ورود به دنیای کودکان باشد. در طراحی این عروسکها تلاش شده است تا شکل و شمایل آنها از ویژگیهایی برخوردار باشند که حتی کودکان نابینا هم بتوانند حداکثر استفاده را از آنها بکنند و از همین رو اجزای صورت این عروسکها برجسته طراحی شده است.
علی گلشن، از دیگر مدیران این موسسه نیز به توضیح نقش گیاهان دارویی در زندگی ایرانیان پرداخت و گفت: تنوع گیاهی، یکی از مهمترین داراییهایی است که ما از آن برخورداریم این تنوع گیاهی الهامبخش پوشش متنوع جانوری ما است. انسانها از گذشتههای دور به تجربه، با گیاهان دارویی آشنا شدهاند. در اوستا از سماق یا هوم بهعنوان رابطی بین این جهان و آن جهان یاد شده است. ما نیز باید با ورود دوباره به داشتههای خود، در حفظ و نگهداری از آنها کوشا باشیم.
در پایان این مراسم، مژده دانشپژوه، هنگامه حکیمیان و نسرین تیموریفرد سازندگان عروسکهای گیاهان دارویی به بیان چرایی و چگونگی ساخت این عروسکها پرداختند.
مژده دانشپژوه در اینباره گفت: بیشتر مدارس ما، حواس بچهها را تقویت نمیکنند. گیاهان دارویی و معرفی آنها با نوعی فانتزی موجب خواهد شد تا حداقل حافظه بویایی بچهها تحریک شود. همچنین ما در ساختن این عروسکها تلاش کردهایم با استفاده از پارچههای نرم و نازک، حس خوشایندی را از لمس آنها برای بچههای نابینا ایجاد کنیم. به علاوه در طراحی صورت تکتک عروسکها از چهرهآرایی زنان قاجار استفاده شده است.
هنگامه حکیمیان نیز در این زمینه اظهار کرد: این عروسکهای پارچهای حاصل دوستی واقعی ماست و میتواند علاوه بر تحریک حس لامسهی ویژه نابینان، با زنگولهای که روی آنها نصب شده است حس شنوایی آنها را هم درگیر کند.
در مراسم رونمایی عروسکهای گیاهان دارویی، هفت عروسک مانند دارچین، نعنا، پونه و رزماری عرضه شدند و برخی از آنها به فروش رسیدند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/