در پایان جام جهانی 2014 اهالی فوتبال کشورمان بر این عقیده بودند که می توانیم بازیکنان زیادی را به اروپا ترانسفر کنیم، اما این اتفاق صورت نگرفت.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان در پایان جام جهانی 2014 و بازی‌های خوب تیم ملی کشورمان به خصوص مقابل آرژانتین اهالی فوتبال کشورمان معتقد بودند که می‌توانیم بازیکنان زیادی را به اروپا منتقل کنیم اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه لژیونرهای کشورمان از لیگ‌های معتبر به کشور‌ه ای حوزه خلیج فرس رفتند و فوتبال خود را فدای پول کردند.

تیم ملی فوتبال کشورمان در شرایطی به جام جهانی 2014 رفت که در لسیت خود 9 بازیکن شاغل در باشگاه‌های خارج از ایران داشت که از لحاظ داشتن لژیونردر مقابل ادوار جام جهانی قبلی در این زمینه رکورددار است اما پس از جام جهانی روند نزولی لژیونرهای کشورمان در این زمینه آغاز شد.

تیم ملی کشورمان در جام جهانی 1978 آرژانتین با هدایت حشمت مهاجرانی در فهرست نهایی خود هیچ بازیکن لژیونری را در اختیار نداشت و همه بازیکنان در باشگاه‌های داخلی توپ می‌زدند.

این نخستین حضور ایران در بزرگترین آوردگاه جهانی بود و پس از 3دیدار مرحله گروهی مقابل پرو و هلند و اسکاتلند و کسب یک امتیاز مقابل اسکاتلند در رده چهارم جدول ایستاد این نخستین امتیاز ایران در جام جهانی بود.

تیم ملی فوتبال کشورمان در جام جهانی 1998فرانسه شش بازیکن لژیونر داشت.علی دایی، کریم باقری از آرمینیا بیلفلد، از اف سی کلن خداداد عزیزی، که همگی در بوندسلیگای آلمان و همچنین خاکپور، استیلی و منصوریان که در 2سال منتهی به جام جهانی در کشور سنگاپور توپ می‌زدند.

این تیم با هدایت جلال طالبی توانست نخستین برد تیم ملی کشورمان را در جام جهانی به ارمغان بیاورد و در 21ژوئن 1998تیم ملی کشورمان توانست با 2گل حمید استیلی و مهدی مهدوی‌کیا از صد ایالات متحده آمریکا بگذرد و نخستین برد کشورمان را در این آوردگاه رقم بزند و با کسب همین پیروزی و 3امتیاز در رده سوم جدول و بالاتر از آمریکای قعرنشین قرار بگیرد. دیگر هم تیمی‌های ایران در گروه F این مسابقات یوگوسلاوی و آلمان بودند.

ایران در جام جهانی 2006 آلمان با هدایت برانکو ایوانکوویچ در گروه چهارم مسابقات با تیم‌های مکزیک، آنگولا و پرتغال هم گروه شد و با کسب یک امتیاز در دیدار پایانی مقابل آنگولا در رده چهارم جدول ایستاد و به کار خود در جام جهانی پایان داد.

تیم ملی کشورمان با 7 لژیونر(بازیکن شاغل در خارج از ایران) در این مسابقات بیشترین لژیونر را در مقابل 2تیم شرکت کننده در جام جهانی 1978و 1998داشت.

اما ایران در جام جهانی 2014با هدایت کارلوس کی‌روش روز‌های خوبی را سپری کرد و با 9لژیونر در جام جهانی و کسب یک امتیاز در مقابل نیجریه در رده چهارم گروه F مسابقات قرار گرفت و به کار خود در این مسابقات پایان داد.

بازیکنان تیم ملی کشورمان در این مسابقات به خصوص مقابل آرژانتین فوتبال زیبایی را از خود ارائه دادند و همین موضوع سبب آن شد که کارشناسان فوتبال کشورمان به این باور برسند که پس از جام جهانی لژیونرهای زیادی را نسبت به گذشته خواهیم دشت اما این اتفاق که به صورت برعکس رخ داد و بازیکنان شاغل در اروپا به لیگ‌های حوزه خلیج فارس مهاجرت کردند.

تیم ملی در جام جهانی 2014 نسبت به ادوار گذشته از لژیونرهای بیشتری برخوردار بود که اسامی آنان به شرح زیر است: دانیال داوری،مهرداد بیت آشور، رضا قوچان نژاد، پژمان منتظری، مسعود شجاعی، اشکان دژاگه، علیرضا جهانبخش، جواد نکونام و علیرضا حقیقی 9بازیکن شاغل خارج از ایران بودند که در لیگ‌های آُسیا و اروپا توپ می‌زدندکه افزایش چشم‌گیری نسبت به 4 الی 5سال گذشته داشته است.

اما انتظار می‌رفت پس از بازی‌های درخشان تیم ملی در جام جهانی بازیکنانی مانند مهرداد پولادی ، خسروحیدری، سید جلال حسینی، پژمان منتظری و احسان حاج صفی به لیگ‌های اروپایی انتقال پیدا کنند اما این اتفاق به دلیل مشکلاتی رخ نداد و همگی به جز خسروحیدری و احسان حاج صفی راهی لیگ‌های عربی شدند و فوتبال خود را در آنجا ادامه دادند.

این روند نزولی بازیکنان ایرانی که می‌خواهند فوتبال خود را بخاطر مسائل مالی در لیگ‌های حوزه خلیج فارس ادامه دهند به ضرر فوتبال کشورمان تمام می‌شود.

البته نباید از بازیکنانی همچون علیرضا جهانبخش، سردار آزمون، علیرضا حقیقی، دانیال داوری، سعید عزت‌الهی و احسان حاج‌صفی گذشت که در اروپا توپ می‌زنند و این در حالی است که تیم‌هایشان حال و اوضاع خوبی ندارند و یا در تیم‌هایشان به طور ثابت بازی نمی‌کنند. اما امیدواریم این روند نزولی متوقف شود و فوتبال کشورمان به سال‌های 2007-2006برگردد که لژیونرهای زیادی در همه جای دنیا به خصوص آلمان داشتیم.

گزارش از محمد صادق تبار

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار