به گزارش خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شب گذشته جشن فیلم انیمیشن هفدهمین جشن خانه سینما در ایوان شمس با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولاند و با اجرای علیرضا خمسه برگزار شد. در ابتدا همایون اسعدیان دبیر این جشن گفت: امشب بعد از چهار ماه تلاش نتیجه زحمات خود را میبینیم و این مراسم در شبهای 11 ، 14، 17 و نهایتاً 20 شهریورماه که شب پایانی میباشد ادامه خواهد داشت، پیشاپیش به همه کسانی که در این جشن به جوایزی دست پیدا میکنند، تبریک میگویم.
وی افزود: من نوجوان دهه 50 هستم و دوران هنری خودم را از همان ابتدا در کانون پرورش فکری گذراندهام و اگر اندوختهای داشته باشم متعلق به آن دهه است. آن زمان با سینمای انیمیشن اروپای شرقی و بزرگان انیمیشن سینمای ایران آشنا شدم، از شما تقاضا دارم بعد از 40 سال فعالیت در بخشهای مختلف سینمایی صلح و دوستی و زندگی مسالمتآمیز در کنار مردم کشور خودمان و دیگر کشورها را از طریق فرهنگ برقرار کنیم.
در ادامه علیرضا خمسه گفت:بخش انیمیشن در سینمای جهان بسیار مهم است و یکی از عاشقان سینه چاک این مقوله منم.
روانبخش صادقی دبیر اجرایی بخش انیمیشن بیان کرد: در ابتدا فکر میکردم برای امسال فیلم انیمیشنی نداشته باشیم که خوشبختانه 108 فیلم در این بخش شرکت کردهاند که تکنیکها و کیفیتهای آنها نسبت به سالهای پیش بالاتر رفته بود، از همین جا از مسئولان امر تقاضا دارم با همدلی حمایتهای بیشتری را در این خصوص انجام دهند چون فکر میکنم انیمیشن ما پتانسیل بالقوه زیادی دارد.
وی افزود: متأسفانه سال گذشته 75 درصد از شرکتهای انیمیشنساز ما بسته شد اما خوشبختانه در سال جاری به سمت پیدا کردن نقاط کور این بخش هستیم و به نتایج خوبی با حمایتهای مسئولین خواهیم رسید.
وی ادامه داد: باید انیمیشن را با هم و در کنار هم جلو ببریم و هر چه سریعتر این کار را انجام دهیم چون اگر فکری به حالش نشود به جاهای بعدی کشیده خواهد شد اما اگر حمایتهای لازم صورت بگیرد انیمیشن ما در جایگاهی است که میتواند با بازارهای خارجی رقابت کند.
صادقی در پایان صحبتهای خود گفت: از همایون اسعدیان، مازیار میری، احد صادقی و دوستان دیگری که در برگزاری این مراسم ما را یاری کردند تشکر میکنم.
در ادامه این برنامه محمد رضا علیمردانی عنوان کرد: از خبرنگاری شنیدم که یک مقام مسئول گفته است باید تولید انیمیشن را پایین بیاوریم اما باید انیمیشن ایرانی زیاد پخش شود! مگر میشود؟! هم نساخت و هم زیاد پخش کرد.
وی افزود: برای خوب کردن حال انیمیشن بعید میدانم دکتری پیدا شود بلکه باید خودمان حالش را خوب کنیم. تمام جهان نفوذ و اهمیت انیمیشن را فهمیدهاند به خاطر همین به آن بها میدهند و هزینه میکنند. من به عنوان محمدرضا علیمردانی با کمال ادب و احترام و قدردانی به مسئولان امر هشدار میدهم که اگر به داد این بخش نرسیم جا میمانیم.
احمد عربانی گفت: امیدوارم آتلیهها رونق پیدا کند، تهیهکنندهها پولهای عقبماده ما را بدهند، از ورود داوران غیر متخصص جلوگیری شود و خدا کند مسئولانی نیایند که فقط مدیر باشند و بروکراسی را یاد گرفته باشند و حال همه ما خوب شود.
مهین جواهریان بیان کرد: امیدوارم بعد از حدود 3 سال سختی در بخش انیمیشن این راه را پشت سر بگذاریم و از حالا به بعد سالهای گشایش کارهای خوب بودجه و... را برای این بخش را شاهد باشیم.
وی افزود: ما در بخش انیمیشن ادبیات غنی، زیبا، افراد متخصص و توانایی داریم و با کمی حمایت میتوانیم به صادرات فرهنگ و ورود ارز به کشورمان از طریق این بخش دست پیدا کنیم.
در ادامه برنامه گروه موسیقی «پیلدم» چند قطعه موسیقی نواختند.
اکبر عالمی اظهار داشت: ضمن خیر مقدم به همه عزیزان باید بگویم که امروز سینمای ایران 115 ساله و سینمای انیمیشن ایران 57 ساله شد. وحید نصیریان فیلمی به نام «قلب سیمرغ» را ساخته و نمیدانم چرا پروانه نمایش نمیگیرد.
در پایان رضا میرکریمی عنوان کرد: خوشحالم که در جمع دوستان حرفهای، صبور و دوست داشتنی انیمیشن هستم و به وجود تک تک آنها افتخار و ابراز شعف میکنم کسانی که از پنجههای آنها خلاقیت میریزد و آرزوی حال خوب برای همه آنها دارم.
وی افزود: خانه سینما قول میدهد در بخش انیمیشن کمکهای لازم را انجام دهد و آنها میتوانند تا جایی که در توان ماست روی ما حساب کنند.
برندههای بخش انیمیشن هفدهین جشن خانه سینما بدین شرحاند:
1. دیپلم افتخار و تندیس زرین برای فیلم «وقتی بچه بودم» به تهیهکنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و علیرضا حاجیانزاده
2. دیپلم افتخار و تندیس بلورین بهترین کارگردانی برای سیاوش خدایی برای فیلم «صفحه خالی»
3. دیپلم افتخار و تندیس زرین برای عباس جلالی یکتا و حجت اعظمپور برای فیلم «آقای بنفش»
4. دیپلم افتخار و تندیس زرین بهترین انیمه برای احسان انصاری و احسان جواهری برای فیلم «استریپی»
5. دیپلم افتخار و تندیس زرین بهترین طراحی گرافیک برای هادی طبسی و رسول زرین برای فیلم «مومو»
6. دیپلم افتخار بهترین موسیقی برای میلاد موحدی برای فیلم «بزغالههای ابری»
7. دیپلم افتخار بهترین صدا برای چنگیز صیاد برای فیلم «پدر بزرگ»
انتهای پیام/