وزیر دادگستری آلمان در نامه‌ای به مسئولان فیس‌بوک در دوبلین و آلمان،خواستار برخورد آنان با افزایش فعالیت نژادپرستان و راست‌های افراطی در آن شبکه اجتماعی شده است.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه "تاگس اشپیگل" چاپ برلین نوشت، وزیر دادگستری آلمان در نامه‌ای به مسئولان فیس‌بوک در دوبلین و آلمان خواستار برخورد آنان با افزایش فعالیت نژادپرستان و راست‌های افراطی در این شبکه اجتماعی شده است.

ماس در نامه‌ی خود نوشته است، بسیاری از شهروندان آلمانی نسبت به افزایش پیام‌ها و کامنت‌های نژادپرستانه و ضد پناهجویان در فیس‌بوک معترض هستند و اعتراض خود را به گوش مسئولان رسانده‌اند، اما این شبکه اجتماعی تاکنون در این باره اقدامی نکرده است. فیس‌بوک در پاسخ به معترضان چنین پاسخ داده است که پیام‌ها و کامنت‌های مذکور با "استاندارد‌های اجتماعی" این شبکه مغایرتی ندارند.

وزیر دادگستری آلمان در نامه خود به مسئولان فیس‌بوک از قول شهروندان معترض، این پرسش را مطرح می‌کند که چرا عکس برخی از اعضای بدن انسان با این استدلال که با "اخلاق اجتماعی" هم‌خوانی ندارند، به طور خودکار از فیس‌بوک حذف می‌شوند، اما شعارهای نژادپرستانه پاک نمی‌شوند؟

واکنش فیس‌بوک

 به گزارش روزنامه "تاگس اشپیگل"، سیاستمدار آلمانی در نامه‌ی خود به مسئولان فیس‌بوک نوشته است اقدام او در این زمینه به هیچ وجه به معنای محدود ساختن آزادی بیان نیست. ماس تاکید کرده است اینترنت مکانی برای انجام اعمال خلاف قانون نیست و نباید از آن برای تحریک مردم به اقدامات نژادپرستانه و پخش پیام‌هایی که جرم به‌شمار می‌روند استفاده شود.

بنیاد فیس‌بوک در پاسخ به وزیر دادگستری آلمان اعلام کرد تمامی تلاش خود را برای جلوگیری از پیام‌ها و کامنت‌های نژادپرستانه و بیگانه‌ستیز به کار خواهد برد. یک سخنگوی فیس‌بوکگفت: «ما از همگان می‌خواهیم، از پلاتفرم اینترنتی ما برای پخش نظرات نفرت‌زای خود استفاده نکنند.» وی همچنین در واکنش به دعوت ماس برای گفت‌وگو در ماه سپتامبر گفت، فیس‌بوک از تبادل نظر با وزیر دادگستری آلمان استقبال می‌کند.





مصمم علیه نژادپراستی

یکی از پیامدهای افزایش چشمگیر شمار پناهجویان در آلمان، شکستن تابوهایی است که مطابق قانون جرم محسوب می‌شوند؛ از جمله تحریک افکار عمومی علیه یک گروه اجتماعی یا اقلیت دینی یا قومی. در این زمینه نئونازی‌ها گوی سبقت را از احزاب راست‌گرا ربوده‌اند.

هایکو ماس که عضو حزب سوسیال دموکرات است، قصد دارد با این پدیده به‌شدت مبارزه کند. او از شهروندان خواسته است: «خیابان‌ها را به افراد ضدخارجی واگذار نکنید.»

تهدید وزیر اقتصاد آلمان بعد از بازدید او از اقامتگاه پناهجویان


ماس روز پنجشنبه (۲۷ اوت / ۵ شهریور) از دبیرستانی در شهر هایدناو بازدید کرد و با دانش‌آموزان و کادر آموزشی دبیرستان پیرامون وضعیت پناهجویان جنگی به گفت‌وگو نشست.

وزیر دادگستری آلمان پس از اتفاقات خشونت‌بار در شهر یادشده در روزهای شنبه و یکشنبه گذشته، از اقامتگاه پناهجویان هایدناو دیدن کرده بود. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و معاونش زیگمار گابریل نیز با پناهجویان ساکن اقامتگاه مزبور ملاقات کرده‌اند.

هنگام بازدید مرکل از اقامتگاه در روز چهارشنبه (۲۶ اوت)، چند صدنفر از راست‌گرایان افراطی در فاصله‌ای دور تجمع کرده، با هو کردن و به صدا در آوردن بوق خودروها به رفتار صدراعظم آلمان با پناهجویان انتقاد کردند.

گفته می‌شود که این تظاهرات نیز از طریق اینترنت برنامه‌ریزی شده بود.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.