سیدمهدی صادق کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اتلاف بیرویهی آب، به خصوص در بخش کشاورزی، گفت: آب یک منبع حیاتی برای همهی کشورهاست و کشاورزی، صنعت و زندگی انسانها به آب وابسته است. کشور ما در سالهای اخیر با کمبود آب مواجه شده و با توجه به افزایش جمعیتی که در سال 2050، حدود 110 میلیون پیشبینی میشود؛ باید منابع را مدیریت کنیم در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی گفت: 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است و شش درصد به صنعت و 4 درصد هم به مصارف خانگی تعلق میگیرد؛ بنابراین باید مصرف آب کشاورزی را بهینه کنیم و با اصلاح سیستم آبیاری کشاورزی، مدیریت مصرف داشته باشیم و نهایتا بتوانیم 50 درصد آن را کاهش دهیم.
صادق ادامه داد: اگر بخواهیم در بخش صنعت، شرب و مصارف خانگی تمرکز کنیم میتوان حدود 2 الی 3 درصد صرفهجویی نمود در حالی که بیشترین مصرف مربوط به کشاورزی است و باید سیستمهای آبیاری مدرن قطرهای را به جای غرقابی استفاده کنیم.
با این کار، به حفظ منابع آبی کمک بزرگی کردهایم و در غیر این صورت بحران بسیار سخت و سنگینی را متحمل خواهیم شد زیرا در صورت کمآبی، توانایی آوردن آب از خارج کشور را نداریم و دنیا هم نباید به این احساس برسد که برای زندگیمان، به آب نیاز داریم.
سیدمهدی صادق گفت: ما میتوانیم منابع آبی را نگه داریم و شرایط زیست محیطی را به گونهای فراهم کنیم که بارندگیها و برفهای گذشته را دوباره داشته باشیم. در بسیاری از مناطق کشور مانند اردبیل، گیلان، گلستان و ... آببندهایی وجود دارد که وسعت بعضیها به 400 هکتار میرسد و میتوان آبهای طبیعی و آبهای هرز را در آنها ذخیره کرد و در مصارف کشاورزی به جای آب چاه استفاده شود.
وی گفت: مدیریت مصرف آب باید در دستور کار وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و مجلس قرار گیرد و مصرف آب به خصوص در بخش کشاورزی را مدیریت کنند.
انتهای پیام/