بله! درست حدس زدید این بنا تقریبا حدود یک قرن عمر دارد شاید زمانی که تیمور تاش وزیر دربار رضا خان پهلوی این ساختمان را به اجبار به اربابش پیشکشی میکرد فکرش را هم نمیکرد که زمانی از این بنا فرماندهانی بیرون بیایند که قرار است میدان جنگی را مدیریت کنند که در آن از توپ و تانک و هواپیما خبری نیست.
در حدود 90 سال پیش وقتی رضاخان برای دیدار با وزیر دربارش "تیمور تاش" به این بنا آمد چشمش طراحی زیبای آن را گرفت اما وقتی که انتظار داشت تیمور تاش آن را پیشکشی او کند پاسخی دریافت نکرد و البته پس از آنکه این وزیر بخت برگشته روانه زندان شد و به اجبار این بنا را به پهلوی اول پیشکشی کرد.
عبدالحسين تيمور تاش
بعد از آن بود که رضا خان این بنا را به دانشکده فرماندهی و ستاد به ارتش تبدیل کرد و از آن سال تا به الان این بنا همین عنوان را به خود اختصاص داده است.
اما دافوس یا همان دانشکده فرماندهی وستاد ارتش بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی دوران جدیدی را از علم آموزی آغاز کرد.عصری که دیگر به جای اساتید خارجی ایرانیان تدریس و تعلم را در آن بدون هیچگونه وابستگی به خارجیها آغاز کردند.
بسياري از كساني كه امروز مسئوليتهاي مهمي در نيروهاي مسلح بر عهده دارند كساني هستند كه در اين مركز علمي يا دانشجو بودهاند يا کسوت استادی را بر عهده داشتند.
امير سرتيپ حاتمي كه اكنون در جايگاه جانشين وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح خدمت ميكند يكي از شيرينترين دوران خدمت نظامياش را تدريس در دافوس خواند.وي در اين باره به خبرنگار
اخبار داغ گروه فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران جوان گفت: من سه رشته تخصصي را در اين دانشگاه تدريس ميكردم كه شامل "عمليات مشترك و مركب" "نظريههاي راهبردي" و "عمليات توسعه و پدافند داخلي"بود. هماكنون هم خيلي علاقمند بازگشت به عرصه تدريس و آموزش مجدد در اين مركز هستم اما مسئوليت خطيري كه هماكنون بر عهده دارم اين فرصت را از من گرفته است.
البته هدف ما از این گزارش بیان تاریخ یا سبقه این مرکز آموزش نظامی نیست آنچه که ما در این گزارش میخواهیم به آن بپردازیم رشته جدیدی است که در این دانشگاه به دانشجویان تدریس میگردد و قرار است تا در این مرکز فرماندهانی تربیت شوند که یک جنگ خاص را مدریت می کنند.نبردی که در آن از توپ و تانک و هواپیما خبری نیست و رایانه ها و البته"ویروس های" رایانه ای سنگر و سلاح این نبرد را می سازند.
امیر سرتیپ دکتر حسین ولیوند فرمانده دانشگاه فرماندهی ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، از ایجاد رشته جدیدی گفت که در این دانشگاه ایجاد شده و فرماندهانی را تربیت میکند که قرار است مدیریت عرصه نبرد را نه در دنیای فیزیکی و روی زمین بلکه در فضای مجازی و دنیای سایبر بر عهده بگیرند.
وی در این باره گفت: از دو سال قبل به این طرف بنا به احساس نیازی که در این حوزه شد دریافتیم که صرف پرداختن به آموزشهای تاکتیکی و رزم فیزیکی نمیتواند نیازهای ما را به طور کامل پاسخ دهد و از آنجایی که تهدیدات صورتهای جدیدی را پیدا کرده و دنیای مجازی هم بخشی از فضای تهدید را برای ما رقم زده به این فکر افتادیم تا رشتهای با عنوان مدیریت جنگ الکترونیک و سایبر را ایجاد نماییم.
***فرماندهانی با اسلحه کیبورد و موس
افسرانی که در دوره کارشناسی ارشد مدیریت "جنگال سایبر" در این مرکز آموزش میبینند به فرماندهانی تبدیل میشوند که در فضای سایبری صحنه نبرد را مدیریت میکنند به عبارتی دیگر این فرماندهان کسانی هستند اگر در فضای مجازی تهاجمی به وسیله سلاحهای سایبری که همان ویروسها هستند صور ت بگیرد کلیه عوامل دخیل در مقابله با تهاجم سایبری را مدیریت و فرماندهی میکنند.
به دلیل در برگیری دنیای مجازی واشراف فضای سایبر برتمامی شئون زندگی بشر و امور حیاتی کشورها امروزه بسیاری از کشورهای دنیا در کنار بهره گیری از مزایای فراوان دنیای آی تی همواره درمعرض تهدیداتی هستند که در این جهان مجازی زیر ساخت های حیاتی آنها را تهدید می أکنند از همین رو بسیاری از کشورها به سمت ایجاد یک ارتش سایبری در کنار ارتش رسمی خود رفتند برخی این ارتش را در دل ارتش رسمی خود ایجاد کردند و بعضی دیگر ان را به صورت یک سازمان مستقل دفاعی تشکیل داده اند بنابراین برای تشکیل یک ارتش نیازمند افسران و فرماندهانی هستیم که تخصص لازم رزمی را داشته باشند.
حمله ویروس اکستاکس نت به تاسیسات هسته ای نطز یکی از مصادیق بارز جنگ سایبری است از همین رو وجود عناصری کاردان در نیروهای مسلح کشورمان برای ورود به عرصه دفاع در دنیای مجازی ضروری است
سرهنگ مسلمی رئیس کار گروه جنگال و سایبر دافوس آجا در این باره به
خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران
جوان گفت: این افسران در دو حوزه آموزش می می بینند یکی در عرصه سایبری مربوط به خود نیروهای مسلح که شامل تهدیداتی است که سامانههای نظامی و دفاعی را تهدید میکنند و دیگری عرصه سایبری ملی که حوزههای دیگری غیر از نیروهای مسلح را هم شامل میشود.
وی به عنوان نمونه به تهدیدات سایبری که متوجه تاسسات هسته ای کشورمان شده است اشاره کرد و افزود: از دیگرمصادیق تهدیدات سایبری حوزه جنگ نرم است که می توان به تغییر نگاه مردم جهت حضور در نیروهای مسلح و ایجاد ترس و بدبینی جهت خدمت در سازمان های نظامی اشاره کرد.
سرهنگ مسلمی در این باره خاطر نشان کرد: ما در دوره آموزش جنگال سایبر تمامی این موارد را به دانجویان اموزش می دهیم وانان با گذرندان این مقطع به فرماندهانی تبدیل می شوند که مدیریت جنگ الکترونیک وسایبر را به طور تخصی در زمینه های ذکر شده فرا گرفته و فارغ التحصیل می شوند
در این باره با تعدادی از دانشجویان شاغل در این دانشگاه به گفتگو نشستیم برخی از آنان از ویژگی های رشته تحصیلی شان به ما گفتند یکی از آنان عنوان داشت: اگر چه جنگ الکترونیک و رشته ان از گذشته در دروس نظامی وجود داشته اما حوزه سایبری یک تخصص جدید است که به نیازهای دفاعی امروز در دنیای مجازی پاسخ می دهد.
نکته جالب توجه برای ما در این بازدید این بود که اکثر دانشجویان شرکت کننده دراین دوره ازافسران ارشد نیروهای مسلح بوداند و این دوره آموزشی در سطح بالایی تدریس میشد به طوری که دانشجویان این رشته در سطح کارشناسی ارشد آموزش می دیدند.
با تزریق این دانشجویان به بدنه نیروهای مسلح نیاز کشور به فرماندهانی کارآزموده و توانمند که به تعهدیدات سایبری اشراف داشته و بتوانند ارسه جنگ الکترونیک و سایبر را مدیریت و به عبارتی فرماندهی کنند تامین خواهند شد.
برای دیدن فیلم افسران سایبری
اینجا را کلیک کنید.
گزارش از میثم پوراعظم
انتهای پیام/