به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، طراحان انگلیسی و آمریکایی کودتا و همه کسانی که در برگرداندن محمدرضاشاه بر سریر قدرت به نحوی از انحاء دست داشتند، پاداشهای کلانی دریافت کردند.
سفیران آمریکا و انگلیس و افسران عالی رتبه خارجی از این خوان یغما بی نصیب نماندند و میلیونها دلار از بیت المال ملت به جیب آنها رفت. رسوایی از این بذل و بخشش و غارتگری به جایی رسید که موضوع آن در کمیسیون تحقیق سنای آمریکا مطرح شد.
طی تحقیقاتی که به عمل آمد، معلوم شد که تنها در سال 1962مبلغ 159میلیون دلار از درآمد نفت ایران و کمکهای دولت آمریکا، به حساب بنیاد پهلوی در بانکهای سویس ریخته شده و از آن حساب مبالغی به افراد مورد نظر پرداخت شده است.
مجله آمریکایی نیشن با استناد به مدارک مورد تایید «سوکمیسیون» سنای آمریکا، صورت چند فقره از چکهایی را که از حساب بنیاد پهلوی در «یونیون بانک» سویس در ژنو به وابستگان محمدرضا شاه و دیگران پرداخت شده بود، زیر عنوان «افسانه یک میلیارد دلاری» منتشر ساخت.
در این صورت حساب چکهایی که به نام اشخاص مختلف صادر شده و پس از وصول از حساب بنیاد پهلوی کسر شده، دیده می شود.
در گزارش مجله نیشن آمده است: خارجیانی که نامشان در صورت حساب ذکر شده، کسانی هستند که در فعالیتهای سیا در سال 1953 برای سقوط مصدق و بازگرداندن شاه به سلطنت دست داشتهاند.
مشخص ترین این افراد، لویی هندرسن سفیر آمریکا در تهران، آلن دالس رئیس سیا و سلدن شاپین سفیر آمریکا بعد از هندرسن می باشند.
افراد دیگری از قبیل هنری لوس صاحب سابق مجله تایم ـ لایف، جوزف آلن سفیر سابق آمریکا در ایران، پیگات دریادار انگلیسی، ویلیام وارن رئیس سابق اصل 4 در ایران، دیوید راکفلر برادر فرماندار پیشین نیویورک، ژنرال پی یر معاون فرماندهی نیروی هوایی انگلستان و یکی دو تن دیگر که شناخته نشدند، نیز از پاداش گیرندگان هستند.
از دیگر خارجیانی که می توان از او یاد کرد که پس از پیروزی کودتا به نان و نوایی رسیدند کرمیت روزولت فرمانده عملیات کودتا در ایران بود. وی پس از بازنشستگی از سازمان سیا به استفاده از اشتهاری که داشت رویه خود را از مسائل امنیتی به مسائل اقتصادی تغییر داد.
به علت آشنایی با منطقه نفت خیز خاورمیانه و ارتباط قویّی که با سران این منطقه داشت سمت معاونت کمپانی معروف «گلف اویل» را به دست آورد و با زد و بند منافع این شرکت معظم نفتی را در ایران تأمین کرد. شاه و دیگر سران حکومت هم که وجودشان را به این شخص مدیون بودن از هیچ کمکی دریغ نداشتند.
وی حتی با سابقه دوستی که با اردشیر زاهدی داماد شاه داشت در برخی از مسائل بین المللی سمت مشاورت با ایرانیان را تحت پوشش شرکت «دون اند روزولت» داشت و این مشاورهها تا پیروزی انقلاب ادامه داشت. اسناد فراوان به جای مانده از وی و زاهدی نشان از عمق زیاد این روابط دارد.
انتهای پیام/
منبع:فارس