به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب دا؛ محمدحسین قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص جلسه اخیر کمیسیون بهداشت و درمان گفت: این جلسه با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد که در آن چهار موضوع بررسی عملکرد صندوقهای بیمه در طرح تحول سلامت، نحوه تعیین تعرفههای پزشکی، چگونگی اجرای تعرفه خدمات پرستاری، نحوه خرید خدمت سازمان تامین اجتماعی از وزارت بهداشت در شهرهای فاقد مرکز درمانی مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی ادامه داد: پیش از این دولت قول مساعد برای تامین 10 تا 15 هزار تخت بیمارستانی تا پایان عمر دولت را داده بود که با توجه به کمبود منابع مالی تحقق آن دشوار است.
قربانی اضافه کرد: پیشبینی وزارت خانههای بهداشت و رفاه در مورد تعداد مراجعان برای بیمه شدن 5 تا 6 میلیون نفر باشد. حال اینکه این تعداد در زمان ثبت نام به 10 میلیون نفر رسیده است که طبیعتا این موضوع توازن پرداختیهای دولت را به هم زده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به مصوبه مجلس در مورد تعرفه پرستاری و برخی مشکلات گفت: راهکار وزارت بهداشت برای حل این مشکل ایجاد طرح پلکانی است.
قربانی در ادامه با بیان اینکه مشکلات بیمههای تکمیلی به مشکل اساسی حوزه سلامت تبدیل شده است، گفت: طبق قانون دولت نباید حق و حقوق بیمههای تکمیلی را بپردازد و پرداختن بیمههای تکمیلی از طرف دولت خلاف قانون است.
وی در مورد مشکلات بیمه تامین اجتماعی گفت: 12 میلیون نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که این سازمان تنها از 6 میلیون نفر بیمه دریافت میکند و مابقی در قالب پرداختی دولت از محل درآمد یارانهها مثل سایر صنوف است که دولت تعهداتش را پرداخت نکرده است.
قربانی اجرای طرح تحول سلامت را یکی از مباحث مورد اشاره در کمیسیون بهداشت مطرح و خاطرنشان کرد: با وجودی که اجرای طرح تحول سلامت نیز با موانعی روبرو بوده است اما خوشبختانه تدوام یافته، اعتقاد اکثریت اعضای کمیسیون بر این است که برگشت به عقب درست نیست بلکه باید این پروژه تا انتها اجرایی شده و ضعف های آن برطرف شود. طبیعتا برای رسیدن به این مهم دولت باید تلاش بیشتری کند و حق و حقوق بیمهها را پرداخت کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در مورد راهکار های مطرح شده در این جلسه برای حل مشکلات اجرای طرح تحول سلامت گفت: بهترین راهکار پرداخت حق سرانه و بیمه از سوی دولت است. طبق مصوبه مجلس سهم بهداشت و درمان از محل اجرای هدفمندی یارانهها باید از طرف دولت پرداخت شود که این خود 50 درصد مشکلات را حل میکند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر باید چالشهای پیشروی حوزه بهداشت و درمان به خصوص نوع پرداختیها برطرف شود و تناسب در پرداخت حقوق پزشکان وجود داشته باشد.
انتهای پیام/