وی با تاکید بر تجاریسازی فناوری و تشکیل شرکتهای دانشبنیان، اظهار داشت: دانشگاهها در این زمینه برنامه خاصی ندارند، در حالی که نیازهای بخش صنعت به اندازه کافی زمینه کار برای دانشگاهها فراهم کرده است.
جهانگیری با اشاره به شرح وظایف منطقه ویژه علم و فناوری، گفت: شناسایی صنایع توانمند در حوزه فناوری و سوق دادن آنها به سمت تشکیل شرکتهای دانشبنیان و تلاش برای ارتقای سطح فناوری صنایع استان از جمله اهداف منطقه ویژه علم و فناوری است.
وی افزود: مراکز رشد باید مراقب واحدهای فناور و دانشبنیان باشند و این وظیفه را به درستی انجام دهند، اما متاسفانه برنامهای در این خصوص ندارند.
وی با بیان این که باید به شرکتهای دانشبنیان متفاوت از تولیدگنندگان دیگر نگریسته شود، خواستار ارایه تسهیلات مناسب برای استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکهای صنعتی شد.
جهانگیری همچنین شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری دانشبنیان و حمایت از سرمایهگذاران انتقال دهنده فناوری به استان را از رسالتهای منطقه ویژه علم و فناوری ذکر کرد.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان شرقی در ادامه با تشریح برنامه اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی در حوزههای مختلف، گفت: سازماندهی و استقرار سازمان عامل منطقه، ایجاد پردیسهای فناوری در دانشگاههای استان، ایجاد مراکز رشد تخصصی و توسعه مراکز رشد شهرستانها، تکمیل زیرساختهای کانونهای هفتگانه منطقه و ایجاد کریدور تجاریسازی فناوری از جمله این برنامههاست.
وی همچنین از برگزاری سومین جشنواره و نمایشگاه فناوریهای نو و پیشرفته تبریز در آبان ماه سال جاری خبر داد و گفت: تخصصی شدن، برگزاری تورهای سرمایهگذاری و معرفی نیازهای فناورانه از جمله رویکردهای این دوره از نمایشگاه است.