یکی از این تغییرها و استرسها شامل تامین هزینههای زندگی و مدیریت مالی آنهاست. هنگامی که در خانواده زندگی میکنیم متوجه چگونگی تامین هزینههای زندگی نمیشویم وقتی ممکن است به آن فکر هم نکنیم اما هنگام دوری از خانواده این هزینهها خود را نشان میدهند.
دومین مشکل برای دانشجویان زندگی در شهر جدید است زمانی که در شهر دیگری مشغول به تحصیل هستیم ممکن است از شهر بزرگتری وارد شهر کوچکتری شویم این خود شاید باعث شود از امکانات رفاهی کمتری برخوردار شویم. به طور مثال از لحاظ مسکن مکان مناسبی برای زندگی نداشته باشیم تا بتوانیم به تحصیل مشغول شویم.
اداره رفاه و خدمات امور دانشجویی معمولا وامهایی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
انواع وامهای دانشجویی را اگر بخواهیم نام ببریم. شامل وام تحصیلی است که به منظور تامین بخشی از هزینه تحصیلی دانشجویان پرداخت میشود وام مسکن به منظور کمک به تامین اجاره بهای مسکن دانشجویان غیر بومی، وام ودیعه مسکن به منظور کمک به حل مشکلات استیجاری دانشجویانی که در حین تحصیل ازدواج میکنند. وام ضروری به منظور کمک به حال مشکلات دانشجویان در موارد خاص پرداخت میشوند. این وام قابل پرداخت در موارد سیل، آتشسوزی، زلزله تصادف فوت بستگان درجه یک بیمار، عینک طبی و هزینه پایان نامه تحصیلی است.
علاوه بر این موارد وام ازدواج برای دانشجویان، وام کمک هزینه شاهد دانشجویان، وام بیمه دانشجویی نیز به دانشجویان تعلق میگیرد.
در خصوص وامهای دانشجویی سال 94 یزدان مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویی اظهار داشت: حدود 80 درصد از دانشجویان شهریه پرداز هستند. اما صندوق رفاه اخیرا با مشکلاتی در خصوص تقسیط وامهای دانشجویی مواجه شده است. به طوریکه امسال هم تقسیطی به دانشجویان ابلاغ شده است. اما با ارسال نامهای از دکتر فرهادی وزیر علوم خطاب به رئیس جمهور که خواستار صد درصد وامهای شهریه دانشجویان شدند امسال امیدوار هستیم که این تقسیط در خصوص وام شهریهها وضعیت خوبی پیدا کند.
وی افزود: در سال گذشته وامهای شهریه از طریق درآمدهای اختصاصی پرداخت میشد. اما امسال امیدوار هستیم که با 30 درصد افزایش این خدمات را پوشش دهیم.
یزدانمهر در ادامه گفت: همچنین از جمله اقدامات مهم صندوق رفاه کمک رهن به دانشگاههای خاص مانند دانشگاه صنعتی ارومیه و افرادی است که با کمبود خوابگاه مواجه هستند در این خصوص مبلغی به آنها پرداخت میشود تا این اقدامات انجام شود.
انتهای پیام/