معاون وزیر خارجه کشورمان درباره بروز سوءتفاهم در نقل سخنان وی در گفت‌وگوی ویژه خبری توضیحاتی ارائه کرد.

توضیحات عراقچی پیرامون بروز سوء‌تفاهم پس از اظهارتش در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبریبه گزارش حوزه سیاست خارجی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس عراقچی  معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در خصوص بروز سوءتفاهم در نقل سخنان وی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو و اینکه برخی از خبرگزاری ها از قول وی گفته‌اند که ایشان برجام را مشمول اصل 77 قانون اساسی ندانسته و لذا بی‌نیاز از تصویب مجلس شورای اسلامی قلمداد کرده است گفت: "چنانچه به اصل سخنان اینجانب رجوع شود، نه به آنچه بعضی خبرگزاری ها به طور ناقص انتشار دادند، واضح است که اینجانب "بدون قضاوت قطعی حقوقی" عرض کرده‌ام که در موضوع تصویب یا عدم تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی، در کشور «دو نظر وجود دارد»: عده‌ای برجام را مشمول اصل 77 قانون اساسی می دانند که بر طبق آن «عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قراردادها و موافقت‌نامه‌های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد». اما عده‌ای دیگر از حقوقدانان به سه دلیل معتقدند برجام مشمول اصل 77 نمی شود.

اولا برجام به دلیل شکل تنظیم سند، و با استناد به قصد و نیت طرف‌ها، و به صراحت متن آن، تنها یک سند اجرایی مشتمل بر برخی اقدامات داوطلبانه از سوی دو طرف است که انجام هر کدام از این اقدامات منوط به اقدام طرف مقابل است، و بنابراین نمی توان آن را یک عهدنامه، مقاوله نامه، قرارداد یا موافقت نامه بین المللی دانست.

ثانیا برجام ضمیمه یک قطعنامه شورای امنیت (قطعنامه 2231) شده و توسط قطعنامه مزبور مورد تایید واقع شده است، بنابراین مثل بقیه قطعنامه های شورای امنیت که به تصویب مجلس نمی رسند این قطعنامه و ضمیمه آن (برجام) هم نیاز به تایید مجلس ندارد.

و بالاخره ثالثا این عده معتقدند که به دلیل ورود شورایعالی امنیت ملی به موضوع هسته‌ای از سال 1382 با تدبیر مقام معظم رهبری، این موضوع بر اساس اصل 176 قانون اساسی در حوزه صلاحیت شورایعالی قرار می گیرد و مجلس نمی تواند ورود داشته باشد.

در خصوص این دو نظریه حقوقی، وزارت امور خارجه قضاوتی نمی کند و اصولا در مقام قضاوت هم نیست، چرا که تصمیم گیرندگان جای دیگرند. اما به لحاظ سیاسی و از منظر منافع ملی وزارت امور خارجه معتقد است از آنجا که هیچ یک از دیگر اعضای برجام، این توافق را در پارلمان‌های خود به تصویب نمی‌رسانند، این با اصل توازن و تناظر در تعهدات طرفین، که مورد نظر می باشد، تنازع دارد. "
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
اصغر
۱۶:۰۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۴
قبولت داریم
Germany
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۴ مرداد ۱۳۹۴
آقای عراقچی شما کهداوطلبانه خیلی کارها برای رفع سوئء تفاهم طرف آمریکایی و اروپایی کردید حالا داوطلبانه برای رفع سوء تفاهم مجلس برجام را لایحه کره و برای تصویب به مجلس بفرستید. متشکر از زحمات شما و تیم مذاکره کننده
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر
۱۱:۱۵ ۲۴ مرداد ۱۳۹۴
بفکر تیم اقتصادی باشیم آقایان کارشان رابلدند
آخرین اخبار