بحران محیط زیستی به دلیل توقف جریان آب در بستر زاینده رود مرگ هزاران ماهی را در بر داشت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان؛ متاسفانه جاری شدن و سپس توقف جریان آب در زاینده رود اصفهان منجر به بروز یک فاجعه محیط زیستی و مرگ و میر تعداد بی شماری از آبزیان در این رودخانه شده است.

طی هفته های گذشته گشوده شدن دریچه های سد زاینده رود منجر به جاری شدن آب در این رودخانه گردید، بطوریکه حتی آب تا تالاب گاوخونی نیز رسید.

مرگ هزاران ماهی در بستر زاینده رود


اما بسته شدن مجدد دریچه های سد، موجب توقف جریان آب و ایجاد ماندآب هایی در تمام طول مسیر زاینده رود شده است. متاسفانه هزاران ماهی و سایر انواع آبزیان در زیر تابش نور آفتاب در این مانداب های در حال تبخیر گرفتار شده و ازبین رفته اند و یا در آستانه مرگ هستند.

شمار آبزیان تلف شده در زاینده رود طی روزهای اخیر قابل شمارش نیست و می توان گفت هزاران و شاید میلیون ها ماهی و انواع دیگر آبزیان به دلیل سوء مدیریت در زاینده رود تلف شدند. 

اوایل هفته جاری نیروهای یگان محیط زیست و طرفداران محیط زیست و مردم اصفهان سعی کردند ماهیان گرفتار در ماندآب های زاینده رود را نجات داده و به بالادست رودخانه منتقل کنند اما با توجه به وسعت بسیار زیاد زاینده رود در طول مسیر و تعداد بیشمار ماهیان گرفتار شده، این اقدام تنها اقدامی نمادین بود.

مرگ هزاران ماهی در بستر زاینده رود

این در حالی است که طبق مصوبه ۹ ماده ای شورای مدیریت یکپارچه زاینده رود و تاکید رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست می بایست جریان آب بصورت دائم در این رودخانه برقرار باشد.

مرگ هزاران ماهی در بستر زاینده رود

همچنین بر اساس ماده ۳ مصوبه اخیر هیئت وزیران درباره «آیین نامه نحوه حفاظت، احیا و مدیریت تالاب های کشور» که در تاریخ ۱۳۹۴/۴/۲ توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور برای اجرا به وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ شده است: «نحوه تخصیص حقابه محیط زیستی تالاب‌ها از رودخانه‌های بالادست آنها پس از تأمین آب شرب نسبت به سایر مصارف دارای اولویت است و توسط وزارت نیرو به شورای عالی آب ارایه می شود.»

انتهای پیام/پ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.