علی مستعلی کارگردان تئاتر در گفتگو خبرنگار
حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص نمایش «خانه متروک» گفت: تاکنون همه نمایشهایی را که به روی صحنه بردم، مربوط به بازه زمانی کودتای 13 اسفند 1299 تا 28 مرداد 1332 است. «خانه متروک» نیز از این قاعده مستثنی نبوده و آشفتگیهای یک خانواده ایرانی را در شب 28 مرداد روایت میکند. در دل این داستان و فضای سیاسی قصهای عاشقانه نیز به چشم میخورد.
وی در مورد علت گرایشش به این دوره تاریخی و همچنین مولفههایی که در جهت باورپذیری این متون برای مخاطب امروز از آن بهره میگیرد ، اظهار داشت: فاصله زمانی بین کودتای 3 اسفند تا 28 مرداد بخش مهم و تاثیرگذاری از تاریخ سرزمینم است و بهرهگیری از شیوههای اجرایی تئاتر مدرن و دقت و ظرافت در شخصیتپردازی از مولفههایی است که به باورپذیری متونی با فضاسازی گذشته کمک میکند.
مستعلی در خصوص ویژگیهای فرمی اثر بیان کرد: در نمایش «خانه متروک» بر عکس سایر آثاری که فضای گذشته را ترسیم میکند، از دکور و صحنهای عظیم و آکساسوار فراوان استفاده نکردیم بلکه مخاطب با صحنهای مینیمال و عناصری کاربردی مواجه میشود و همچنین در جهت فضاسازی بهتر از طراحی صدا و در آهنگسازی از دستگاههای ایرانی و سازهای چون تار، سنتور و کمانچه بهره گرفتیم.
کارگردان نمایش «خانه متروک» در مورد گرایش مردم به آثار تاریخی تصریح کرد: متاسفانه فارغ از مخاطبان خاص، شاهد نبود گرایش به آثار تاریخی از سوی مردم هستیم و به عقیده من نبود مرزبندی میان تاریخ کهن و معاصر در استقبال مخاطبان بیتاثیر نیست اما شاید بهرهگیری از شیوههای اجرایی تئاتر مدرن به حذف این فاصلهها کمک کند.
گفتنی است که نمایش «خانه متروک» به کارگردانی و نویسندگی علی مستعلی شهریور 94 ساعت 20:45 در سالن فنیزاده مرکز آفرینشهای منشور هنر به روی صحنه میرود.
انتهای پیام/