به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان به افراد توصیه اکید میکنند که در فصول گرم سال از تماس مستقیم با نور خورشید به مدت طولانی بدون محافظت از سطح پوست اجتناب کنند اما در صورت بروز آفتاب سوختگی رعایت نکاتی میتواند آسیبهای ناشی از آن را تسکین داد.
گفتنی است، در اثر آفتاب سوختگی افراد معمولا دچار سوختگی، تورم، التهاب، قرمزی و حتی زخم میشود.
بررسیها نشان میدهند، اولین نکته برای کاهش اثرات آفتاب سوختگی دور شدن از نور مستقیم خورشید است. استفاده از کرم ضد آفتاب پس از آفتاب سوختگی نمیتواند اثر آن را از بین ببرد.
شستشوی پوست و نواحی آفتاب سوخته با آب سرد و خنک کردن پوست یکی دیگر از راههای کاهش علائم سوختگی است.
استحمام در آب سرد به مدت 20 دقیقه نیز می تواند اثر التهابی آفتاب سوختگی بر پوست را کاهش دهد و از تورم و قرمزی پوست بکاهد.
در اثر آفتاب سوختگی پوست دچار از دست دادن رطوبت و خشکی میشود که در این حالت استفاده از مرطوب کنندههای بدون عطر حاوی گلیسیرین، گل بابونه و یا آلوئه ورا میتواند رطوبت را به پوست بازگرداند.
بزرگترین نگرانی در اثر آفتاب سوختگی آسیب به DNA پوست افراد است، زیرا اشعه ماورای بنفش خورشید میتواند سبب جهش رادیکالهای آزاد پوست و افزایش جهت سلولهای پوستی و در نهایت ابتلا به سرطان پوست شود.
برای جلوگیری از رشد و توسعه رادیکالهای آزاد پزشکان شستشوی پوست با چای سبز را توصیه می کنند. چای سبز حاوی آنتی اکسیدان است که با هدف قرار دادن رادیکالهای آزاد آنها را تخریب میکند.
برای این کار پس از دم کشیدن چای سبز و ترکیب آن با آب، قرار دادن محلول در یخچال برای سرد شدن توصیه میشود و پس از آن توسط پارچه آغشته به محلول نواحی قرمز و سوخته شده کمپرس شود.
در نهایت استفاده از کرمهای استروئیدی مانند هیدروکورتیزون تحت نظر پزشک متخصص توصیه میشود.
پزشکان هشدار میدهند در صورت بر طرف نشدن علائم آفتاب سوختگی پس از چند روز افراد حتما به پزشک مراجعه کنند.
انتهای پیام/