کارشناس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت به تشریح جزئیات برگزاری بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب دا؛ حسین همتی با اشاره به اینکه جشنواره قرآن و عترت یکی از قدیمی‌ترین جشنواره‌هایی است که در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار می‌شود، گفت: امسال نیز بیستمین دوره این جشنواره را برگزار می‌کنیم و این سومین سالی است که جشنواره در سه گروه استادان، کارکنان و دانشجویان به صورت همزمان برگزار می‌شود، قبلا به صورت جداگانه برگزار می شد.

همتی در ادامه افزود: هر ساله برگزیدگان دانشجو این جشنواره به جشنواره ملی قرآن دانشجویان کشور راه پیدا می کنند، سعی می‌کنیم در همه مراحل رشته‌هایی را داشته باشیم که در جشنواره ملی هم به مسابقه گذاشته می‌شوند. امسال نیز مسابقات در رشته‌های شفاهی، کتبی و پژوهشی برگزار می‌شوند.

این کارشناس قرآنی در توضیح رشته‌های جشنواره گفت: بخش شفاهی شامل ترتیل، تحقیق، حفظ یک جزء، حفظ سه جزء، حفظ پنج جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء و حفظ کل قرآن مجید است که فقط حفظ یک جزء و سه جزء در مرحله دانشگاهی اجرا می‌شود و بقیه رشته‌ها مرحله کشوری هم دارند.

وی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر مسابقات در مرحله دانشگاهی برگزار شده و برگزیدگان بر اساس سهمیه‌ای که به دانشگاه‌ها داده‌ایم وارد مرحله کشوری شده‌اند. بعضی دانشگاه‌ها 2 یا 3 شرکت‌کننده و برخی تا 20 شرکت کننده دارند، تعداد سهمیه بستگی به تعداد نفرات ثبت نامی و رتبه‌هایی دارد که دانشگاه در دوره‌های قبل کسب کرده، به این ترتیب به دانشگاه‌هایی که در دوره‌های گذشته حائز رتبه برتر شده‌اند، سهمیه بیشتری دادیم.

همتی خاطر نشان کرد: تاکنون دو مرحله کتبی برگزار شده که در مرحله دانشگاهی در 5 رشته دانشجویان، اساتید و کارکنان به رقابت پرداختند و برگزیدگان به مرحله کشوری آمدند.

برگزیدگان 60 دانشگاه در 19 حوزه در سراسر کشور مسابقه دادند که نتایج آن در مرحله تصحیح اوراق است و تا پایان این هفته اعلام می‌شود.

وی اضافه کرد: بخشی از مسابقات شفاهی غیر حضوری برگزار شده که آثار در قالب سی‌دی در رشته‌های اذان، مداحی و تواشیح ارسال شده‌اند و نتایج این مسابقات هم به زودی اعلام می‌شود. در بخش پژوهشی مسابقات، مقالات علمی- پژوهشی، تالیف کتاب، تلخیص کتاب و نقد کتاب هم داشتیم که تا هفته آینده نتایج این بخش نیز اعلام می‌شود.

همتی درباره میزبانی مسابقات گفت: بعد از اعلام فراخوان میزبانی جشنواره، دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه، اهواز، خراسان شمالی و ایران اعلام آمادگی کردند که پس از رایزنی‌ها و بازدید‌های انجام شده و با توجه به توانمندی‌های هر دانشگاه، در نهایت دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان میزبان جشنواره انتخاب شد.

کارشناس مرکز قرآن و عترت خاطر نشان کرد: ششم شهریور ماه پذیرش شرکت کنندگان انجام می‌شود. روز هفتم مراسم افتتاحیه داریم و جشنواره در روز نهم با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان می‌رسد.

وی در پایان اعلام کرد: حدود 17 هزار نفر شرکت‌کننده در جشنواره شرکت می‌کنند و در مجموع 150 نفر به عنوان برگزیده نهایی در روز اختتامیه جوایز خود را دریافت خواهند کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.