تیرنگ سیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جواندر خصوص نکات تغذیه ای که حتما باید توسط زنان باردار مورد توجه قرار بگیرد گفت: زمانی که دارای سابقه خانوادگی دیابت ، دیابت بارداری و یا حتی احتمال خطر ابتلا به آن را دارند باید از نظر تغذیه ای تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند.
وی در رابطه با باورهای غلط که در طی دوران بارداری بین مردم جا افتاده است تصریح کرد: برخی فکر می کنند باید در این دوران 2 برابر مصرف روزهای عادی خود غذا مصرف کنند و اکثرا در این اندیشهاند که مواد غذایی معجزهآسایی وجود دارد که دارای تأثیر فوق العاده بر جنین است که از جمله آن ها می توان به گوشت بلدرچین و... اشاره کرد که نه تنها اثر مثبت ندارند بلکه ممکن است خطراتی را هم برای مادر و هم جنین در پی داشته باشند.
این متخصص تغذیه با بیان این که وزن مادر در هر 3 ماه از دوران بارداری متفاوت است افزود: این تفاوت بستگی به قد و وزن بدن مادر دارد و شرایط مادر پیش از بارداری و جنین بارداری تعیین کننده وزن وی خواهد بود.
نیستانی پیرامون بهترین مواد غذایی مورد نیاز برای مادر گفت: در طی این دوران مصرف آهن، کلسیم، اسید فولیک و همچنین برخی ویتامین ها که تا قبل از بارداری زیاد حائز اهمیت نبود "مانند ویتامین D" افزایش می یابد و با توجه به این که این ویتامین ماده تأمین کننده ندارد از طریق مکمل ها برای مادر قابل دریافت است.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش مصرف لبنیات جهت جذب کلسیم اظهار کرد: مصرف منابع غذایی که برای جذب کلسیم اختصاص یافتهاند مانند شیر باید در این دوران بیشتر شود برای مثال از 2 لیوان به 3 لیوان در روز افزایش یابد و در صورتی که مادر به هر طریقی نتواند آن را دریافت کند باز هم مکمل بهترین جایگزین خواهد بود .
همچنین زمانی که در بارداری نخست خود هستند و حالت تهوع در آن ها زیاد بروز می یابد باید غذا را به مقدار کم و به دفعات مصرف کنند و در صورت لزوم می توانند از داروی ضد تهوع که دارای اثر بدی بر جنین نیست استفاده نمایند.
انتهای پیام/